Novosti
    O nama
    Grupe
    Programi
Studijsko putovanje u sklopu EU projekta
Jedna od završnih aktivnosti EU projekta „Razvoj inkluzivnog predškolskog modela“ kojeg provodi Dječji vrtić Radost zajedno sa Gradom Jastrebarsko i Učilištem za obrazovanje odraslih – IDEM kao partnerima, bila je realizacija studijskog putovanja u Švedsku koja u Europskoj uniji prednjači u inkluziji osoba s posebnim potrebama pa tako i inkluziji djece s teškoćama u razvoju u redovan sustav predškolskog odgoja i obrazovanja.

Obavijest roditeljima o rezultatima upisa za pedagošku godinu 2014./15.
Rezultate upisa za pedagošku godinu 2014./15. možete pogledati

Završna svečanost skupina programa predškole - Žabica i Psića
U srijedu, 11. lipnja te u četvrtak, 12. lipnja 2014. održane su završne svečanosti predškolaca pod imenom Psići i Žabice. Svečanosti su održane u dječjem vrtiću, u objektu Radost 2, s početkom u 16:30 sati. Druženja su započela himnom vrtića „Ljepota života“, a nastavljena uz ples, pjevanje, recitaciju pjesmica te govorne igre u koje su se uključili i roditelji.

U sklopu projekta "Škole za Afriku" obilježen je Dan Afrike

Izlet odgojnih skupina Leptirići, Medvjedići i dvije odgojne skupine programa Predškole
U srijedu, 21.05.2014. djeca odgojne skupine Leptirići, Medvjedići i dvije skupine Predškole posjetile su Zagreb. U Kazalištu lutaka pogledali su kazališnu predstavu „Ježeva kućica“. Poslije prekrasne predstave družili su se na Bundeku u dobrom raspoloženju u veseloj igri na spravama i šetnji uz jezero.

Završna svečanost odgojne skupine Bubamare
U petak, 23. svibnja 2014., odgojna skupina Bubamare u Mladini je održala svoju završnu svečanost. Na ovaj način obilježen je nadolazeći kraj pedagoške godine te oproštaj sa sedamnaestero prijatelja koji odlaze u školu. Priredba je protekla u vedroj i veseloj atmosferi, na sveopće zadovoljstvo djece, roditelja i odgojitelja.

Šesta Dječja olimpijada Dječjeg vrtića Radost

Završna svečanost odgojne skupine Elmeri
U srijedu, 21. svibnja 2014. Montessori odgojna skupina "Elmeri" održala je svoju završnu svečanost. Skupina je roditeljima pokazala isječak iz svakodnevnog života tj. što i kako rade u vrijeme kruga. Prezentirana je vježba tišine, kalendar vremena, pogađanje zagonetki, pjevanje pjesmica, recitacija školaraca, a na kraju je svakom djetetu podijeljeno sjećanje na proteklu pedagošku godinu.

Naši mališani na Danu otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta
Djeca polaznici odgojnih skupina Suncokreti, Breskvice, Tratinčice, Jagodice, Elmeri, Medvjedići, Leptirići, Trešnjice, Bubamare i Ribice posjetila su Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom povodom dana otvorenih vrata. Prisustvovala su prezentaciji "Gljive" te pogledala filmić "O jestivim šumskim plodovima". Djeca su bila vrlo aktivna i odgovarala na postavljena pitanja te tako dobila zaslužene nagrade.

Humanitarna akcija za stradale od poplava
Djeca Dječjeg vrtića Radost s roditeljima su prikupila i donijela za stradale u poplavama veliku količinu namirnica i različitih potrepština te su se odrekla i nekih igračaka za nepoznatog prijatelja njihove dobi. Sve to su, uz pismo podrške i slatkiše, poslala na nama nepoznatu adresu.

Upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2014./2015.
Odluku o upisu djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2014./2015. možete pogledati

Montessori pedagogija u našem vrtiću - program rada s djecom od 3-6 godina
ŠTO JE MONTESSORI SKUPINA? To je pripremljena okolina koja uključuje pribor za rad i aktivnosti koje djeluju poticajno na dječju znatiželju te ona uče otkrivajući. djeca napreduju vođena vlastitim potrebama te prema tomu izabiru i područja svog interesa. Ovakav rad im omogućuje razvijanje osjetila, koordinacije, kontrole pokreta, koncentracije te ponavljanje aktivnosti, pri čemu stječu samopouzdanje i smostalnost.

Bubamare i Trešnjice na izletu
U srijedu, 14. svibnja 2014., djeca odgojnih skupina Bubamare i Trešnjice posjetila su Hrvatski prirodoslovni muzej u Zagrebu. Nakon razgledanog postava, uživala su u igri kod Boćarskog doma.

Osvrt na izlet: Repro eko – obiteljsko gospodarstvo, Volavje
7.5. u 930h skupina Ribice krenula je autobusom na izlet u Volavje u Repro Eko. Uzbuđenje je bilo prisutno od jutarnjih sati. Nakon kratkog putovanja stigli smo u dvorište obiteljskog gospodarstva gdje nas je lijepo dočekala gospođa Dragica te nas odvela u mlin kako bismo mogli naučiti gdje i na koji način se dobiva brašno.

Vatrogasna olimpijada u Radosti 2
U ponedjeljak, 5. svibnja održana je Vatrogasna olimpijada u Radosti 2 koju smo svi veselo iščekivali od jutarnjih sati. Naši vatrogasci pripremili su na dvorištu mnogo raznih natjecateljskih igara u kojima su djeca pokazala spretnost i brzinu. Veselo se čekala zviždaljka vatrogasca Gorana, jer je ona davala znak za početak i kraj igre.

Dan planeta Zemlje - Projektni dan Eko vrtića Radost
Ima jedan dan, za planet Zemlja vrlo poseban. 22.travanj dan je godine svake koji slave svi –djeca i odrasli.

U susret Uskrsu
Već tradicionalno u dane pred Uskrs velike i male "Breskvice" okupljaju se na kreativnoj radionici gdje se ponajprije roditelji i djeca zajedno druže u našem dječjem vrtiću iskazujući pažnju za život i rad mališana. S obzirom na izuzetno dobru suradnju s roditeljima na radionicu se donosi obilje različitih materijala i izrađuju se pisanice, sličice, aranžmani, već kako tko dobije nadahnuće. Sve je razigrano i šareno.

Briga Elmera o povrtnjaku
U ponedjeljak 14.04.2014. odgojna skupina "Elmeri" oblikovala je gredice u vrtićkom povrtnjaku te zasadila krumpir, grah, blitvu, luk i kamilicu. U radovima im se pridružila i majka jednog djeteta iz skupine, gđa. Kristina.

Predškolci u zubnoj ordinaciji
U okviru preventivnog programa "Predškolci u zubnoj ordinaciji" koju provodi Ured za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke Županije u dogovoru s D.Z.Z.Ž.-ispostavom Jastrebarsko, i „Breskvice" je posjetila dr. Branka Dragović Pelivanović.

Seosko dvorište
Skupina „Zvončići“ uoči Uskrsa posjetila je Emino i Krunino seosko dvorište. Vidjeli smo: kravu, svinje, psa, kokoši, malene piliće... Pogledali smo i njihove nastambe i neke strojeve za rad u polju. Posjeta je završila ugodnim druženjem na terasi kuće.

Akcija sakupljanja starih baterija
Draga djeco i odrasli, sakupili smo 110 kg baterija i dobili 440,00 kuna!!! Zbrinjavanje opasnog otpada vrši tvrtka "Friš" iz Križevaca. Uskoro nam stižu slikovnice za svaku odgojnu skupinu!

Svjetski dan svjesnosti o autizmu
2. travnja 2014. odgojne skupine Mačkice, Tratinčice i Elmeri bile su podrška i potpora povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u simboličnom puštanju balona na Strossmayerovom trgu.

Svi okusi vode
Povodom Svjetskog dana voda djeca odgojne skupine Jagodice pogledala su predstavu „Priča koja drži vodu“. O važnosti vode govorilo se puno, a jedna od aktivnosti bila je „svi okusi vode“ u kojoj su djeca zavezanih očiju govorila o iskustvu doživljenom preko osjetila okusa. U prethodno označene čašice stavili su vodu, pa u nju umiješali šećer, sol i ocat. Prijatelji su „okuse vode“ dozirali kapaljkama, a evo i nekih izjava:

Uređenje cvjetnjaka
Prvo ranoproljetno sunce izmamilo je odgojnu skupinu Jagodice na dvorište vrtića gdje se pojavila želja za uređenjem cvjetnjaka. Uz pomoć stručnih suradnika koji uvijek podržavaju potrebe djece za akcijom pribavljene sadnice.

Kako su Breskvice obilježile Josipovo - Dan očeva
Kako? To je reći lako: u suradnji s obitelji naše Breskvice Venia. Bilo je to vrlo poučno i nadasve zabavno iskustvo. Željeli smo djeci približiti dva zanimanja koja se razlikuju ali su posebno zanimljiva. Prvo smo upoznali urara uz pomoć djeda Marijana koji nas je primio u svom radnom prostoru, pokazao mnogo vrlo zanimljivih satova: ručnih, zidnih, budilica, modernih i starinskih, poslušali smo i ku-ku sat kako smo ga sami nazvali, brojali uz sat koji ima bat, do onog sata u kojeg se sakrio kozlić, ha, ha.

Kašica od prosa, za čas posla!
Kad se u vrtićkoj kuhinji sprema nova hrana, i naša teta donese meda i banana, zdjelice i noževe, vilice i žlice, ali u vrećici, o, što je sad to? Zrno neko žuto, i kuhanog ga evo, kaže teta da proso se zove, vrijedne se ruke na posao dale i evo za čas kašice nove!

Suradnja s roditeljima: mama - kemičarka u odgojnoj skupini Elmeri
U petak, 7. ožujka 2014. u skupini Elmeri gostovala je majka dječaka iz skupine koja im je približila zanimanje kemičara izvodeći razne zanimljive pokuse. Zajedničko svim pokusima bile su boje, a u nekim pokusima mogla su sudjelovati i djeca.

Akcija sakupljanja starog papira: od 17. do 21. ožujka 2014.
Dragi mame, tate, bake, dede, druge tete, stričeki i prijatelji, donesite nam karton, stari papir i papir s bojom jer tako čuvamo drveće i šumu! Drveće je važno jer se iz njega radi papir, a papir nam treba za crtanje i pisanje! Naši stričeki domari Imre i Dragec vagat će papir od 7,00 do 17,00 sati te napisati koliko je kilograma sakupila koja skupina.

Koncert "Maske sviraju maskama"
U petak 28. veljače 2014. u Glazbenoj školi Jastrebarsko mali i vrijedni polaznici organizirali su koncert pod maskama za odgojne skupine Suncokreti, Breskvice,Tratinčice, Jagodice, Medvjedići i Elmeri. Nastupali su vojnik, vampir, vještica, štrumf, klaun, kauboj i drugi likovi.

Predstava "Kućica"
U srijedu, 12. veljače 2014. godine u naš vrtić je došlo Lutkarsko kazalište Svijet Lutaka i ispričalo nam priču pod nazivom „Kućica“. Predstavu su pogledale odgojne skupine: Slonići, Zvjezdice, Zečići, Tigrići, Delfini, Suncokreti, Breskvice, Zvončići, Mačkice, Cvjetići, Tratinčice, Jagodice, Elmeri i Medvjedići.

Predavanje za roditelje djece školskih obveznika: CAP program prevencije zlostavljanja djece
Poštovani roditelji! Želimo našu djecu osnažiti i kvalitetno ih pripremiti za život. Želimo da budu sigurni! Želimo da budu jaki! I želimo da budu slobodni! CAP program je jedan od načina na koji to želimo postići!

Zimske radosti
Djeca odgojnih skupina Delfini, Zečići, Tigrići i Suncokreti uživaju u zimskom okruženju i unutar vrtića. Aktivnosti biraju prema svojim željama u za njih stvorenoj poticajnoj okolini u prostorima blagovaone, hodnika kao i u sobama susjednih odgojnih skupina. Kod djece se potiče njihov cjelokupni razvoj.

Razvojno savjetovalište u Dječjem vrtiću Radost
4. veljače započinje s radom Razvojno savjetovalište u Dječjem vrtiću Radost.

Božićni koncert u Glazbenoj školi Jastrebarsko
U ponedjeljak, 16. prosinca 2013. održan je sada već tradicionalni božićni koncert učenika Glazbene škole Jastrebarsko, u čijim nastupima svakih blagdana imamo priliku uživati. Koncert su posjetila djeca odgojnih skupina Suncokreti, Breskvice, Tratinčice, Jagodice, Elmeri, Medvjedići, Leptirići, Trešnjice, Bubamare, Ribice te obje skupine programa predškole.

Izrada božićnih jaslica u područnim objektima našeg vrtića
I ovih blagdana djeca i odgojitelji našeg vrtića svojim uradcima sudjeluju na izložbi jaslica koja se tradicionalno održava u Pastoralnom centru naše župe. Ove godine jaslice su izrađivala djeca odgojnih skupina Mačkice, Zvončići i Cvjetići, tj. grupe s područnih objekata Cvetković, Desinec i Sveta Jana.

Dođi sveti Nikola i nadari svakoga
I ove godine, ovaj puta na sam blagdan, 6. 12. sveti Nikola je prošetao i našim vrtićem, uz pjesmu, veselje i tek pokoju suzu onih najmlađih. Nikola je bio vrlo razgovorljiv i pristupačan, podsjetio je djecu na darove koje im je donio kod kuće u čizmice pa je razgovor ubrzo poprimio odlike vedrog i ugodnog ćaskanja.

Božićne radionice za roditelje povodom Tjedna solidarnosti
Povodom Tjedna solidarnosti kojeg smo i ove godine obilježili u Dječjem vrtiću Radost, organizirane su kreativne radionice na kojima su roditelji i odgojitelji, ali i djeca, kroz određene aktivnosti u skupinama, izradili prekrasne i korisne predmete i ukrase koji su bili ponuđeni na prodajnoj izložbi unutar svakog kvarta našega vrtića.

Okitili smo gradski bor
Tradicionalno dječje kićenje bora na glavnom gradskom trgu održano je u petak, 6. prosinca 2013. Djeca odgojne skupine Trešnjice okitila su bor raznim ukrasima uz pomoć svojih odgojiteljica Tomislave Skok Mišković i Maje Vučković. Kićenjem bora započela je božićna atmosfera našeg grada uz vrijedne ruke naših mališana.

Vježba evakuacije i spašavanja
Poštovani roditelji! Sutra, 26.11.2013. godine u vremenu od 9,00-11,00 sati u objektu Radost 1 održati će se vježba evakuacije i spašavanja. Ista vježba održat će se i u objektu Radost 2, u petak, 29.11.2013.

Nagrada Grada Jastrebarsko uručena Dječjem vrtiću Radost
U srijedu 13. studenog na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Jastrebarsko, naš je vrtić primio Nagradu grada. Kako se u tekstu nagrade ističe: „U svojoj smo dugogodišnjoj povijesti dali izuzetan doprinos razvoju našeg grada i cijelog jaskanskog kraja na društvenom, odgojnom, prosvjetnom, kulturnom i humanitarnom području“.

Akcija sakupljanja starog papira: 11. - 15. studenog 2013.
Hvala što ste prikupili 6 518 kg starog papira!

Jaska, sretan ti rođendan!
U utorak, 12. studenog 2013. naš vrtić posjeto je gradonačelnik Zvonimir Novosel sa zamjenicima Domagojem Šlatom i Stipom Bučarom. Djeca Bubamara, Leptirića, Ribica i Trešnjica uz prigodan dječji poklon čestitala su im Dan Grada. Gradonačelnik i njegovi zamjenici imali su priliku provesti ugodno vrijeme u igri s mališanima koji su im rado pokazali što sve rade i kako se igraju u vrtiću.

Jaskanski pčelari u Dječjem vrtiću Radost

Proslavili smo rođendan našeg vrtića
3. studenog rođendan je Dječjeg vrtića Radost. Povodom ove važne prilike, u utorak, 5. studenog 2013., uz rođendansku tortu, glazbu, pjesmu i ples proslavili smo ovaj važan dan za sve nas. Vrtiću, sretan ti 38. rođendan!

Elmeri su uredili vrtićki povrtnjak
Montessori odgojna skupina Elmeri uredila je vrtićki povrtnjak i pripremila prostor za daljnju obradu. Priprema za rad zahtijevala je ponajprije obuvanje radnih čizama, oblačenje radnih rukavica i dogovor oko pravilnog korištenja vrtićkih alatki (grablji, lopata, kolica za vožnju - tački).

Posjet djelatnika Dječjeg vrtića Matulji Dječjem vrtiću Radost
Predstavnici našeg vrtića (sve strukture) s ravnateljicom dočekali su naše goste u subotu, 26.10.2013. Iz Dječjeg vrtića Matulji pristiglo je ukupno 46 djelatnika. Nakon prigodne dobrodošlice krenuli smo u obilazak našeg vrtića na način da smo u manjim grupama obišli unutarnji i vanjski prostor te izmijenili iskustva što je i bio cilj ovog susreta.

Donacija računalne opreme
U suradnji s predstavnikom roditelja u Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Radost, g. Goranom Batušićem, od strane Privredne banke Zagreb nam je donirana računalna oprema (šest računala i jedan skener).

Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Dane zahvalnosti za plodove zemlje i rada ljudi Breskvice su započele upravo tako: uhvatili smo se u koštac sa "malim" desertom tete Štefane koja ga je nesebično podijelila sa nama. Breskvice su zavrnule rukave uzele kuhače u ruke.

Obilježavanje Dječjeg tjedna
2. listopada 2013. u objektu Radost 2 održana je predstava Mačka, pijetao i lisica za djecu odgojnih skupina Bubamare, Leptirići, Ribice i Trešnjice. Predstavu su za djecu pripremile odgojiteljice navedenih odgojnih odgojnih skupina.

Dječji vrtić Radost na Trećem Hrvatskom simpoziju o ranoj intervenciji u djetinjstvu
Od 26. do 28. rujna 2013. u Zadru je održan Treći Hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu u sklopu kojega su svoj rad imale priliku predstaviti defektologinja Dječjeg vrtića Radost Marija Presečki Zmajlović te logopedinja Iris Sečen. Tema simpozija bila je Tim oko obitelji: zabluda ili stvarnost?, a simpozij je okupio vodeće međunarodne stručnjake na području rane intervencije u djetinjstvu.

EU projekt „Razvoj inkluzivnog modela predškolskog odgoja“ u dječjem vrtiću Radost
Tijekom pedagoške godine 2013.-2014. u dječjem vrtiću Radost provodit će se projekt pod nazivom „Razvoj inkluzivnog modela predškolskog odgoja“ za provođenje kojeg su osigurana bespovratna sredstva u sklopu IPA IV natječaja „Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti sustav obrazovanja“. Dječji vrtić Radost je nositelj projekta, a partneri u provođenju su Grad Jastrebarsko i Učilište za obrazovanje odraslih – IDEM. Voditelj projekta je ravnateljica dječjeg vrtića Jadranka Stojković.

Edukacija pomoćnika za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Pozivamo zainteresirane za edukaciju pomoćnika za rad s djecom s teškoćama u razvoju da ispune obrazac prijave. Za detaljne informacije možete se obratiti Centru znanja Profectus, Jastrebarsko, Zrinski-Frankopanska 18.

Natječaj za izbor koordinatora/ice EU projekta te projektnog računovođe/tkinje - EU projekt
Ovdje možete pogledati natječaj za izbor koordinatora/ice EU projekta te projektnog računovođe/tkinje - EU projekt.

Natječaj za radno mjesto odgojitelj/ice te za radno mjesto spremač/ice
Ovdje možete pogledati natječaj za radno mjesto odgojitelj/ice te za radno mjesto spremač/ice.

Hrvatski olimpijski dan u Dječjem vrtiću Radost
Hrvatski olimpijski dan obilježili smo u srijedu, 11. rujna 2013. u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Jastrebarsko i Karate klubom "Jastreb". Znak prepoznavanja bila je bijela majica kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja. Susret je bio prožet vježbama zagrijavanja koje su primjerene dobi i zanimljive djeci te razgovorom o sportovima i sportašima.

Dobro nam došli veliki i mali!

Obavijest za sve roditelje djece - polaznika primarnog programa
Pozivamo sve roditelje djece - polaznika primarnog programa Dječjeg vrtića Radost na roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak, 29. kolovoza 2013. godine u 18 sati, u sportskoj dvorani objekta Radost 1. Sukladno Statutu Dječjeg vrtića Radost tom će se prilikom izabrati član Upravnog vijeća - predstavnika korisnika usluga, kojeg biraju roditelji.

"Priča o meni"
Pozivamo vas na izložbu pod nazivom „PRIČA O MENI“, nastalu u sklopu projekta „Dijete i identitet“, a povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Završena je prva akcija sakupljanja baterija našeg eko vrtića

Radost Jaski
U petak, 17.svibnja 2013. upriličena je završna svečanost vrtićke i predškolske djece pred polazak u školu. Program se odvijao u sportskoj dvorani Srednje škole Jastrebarsko koja je tom prigodom bila prepuna roditelja, članova obitelji i prijatelja predškolaca. Programu su prisustvovali uvaženi gosti - ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep, gradonačelnik Zvonimir Novosel i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji su pozdravili djecu, roditelje, djelatnike vrtića i goste.

Peta dječja olimpijada
U petak, 10.svibnja 2013. uspješno je realizirana peta po redu sportska olimpijada za djecu predškolske dobi. Sudjelovale su sve odgojne skupine djece iz matične kuće, odgojne skupine iz svih područnih odjeljenja i dragi nam gosti koji su se aktivno uključili u aktivnosti tijekom prijepodneva.

Vatrogasna olimpijada
Dana 3.5. u vrtić Radost stigli su vatrogasci našega grada te organizirali Vatrogasnu olimpijadu. Djeca su ih od jutarnjih sati uzbuđeno čekala te im pripremala svoje crteže kako bi ih uvijek podsjećali na njih. Kad su napokon stigli u vrtić u svojim velikim vatrogasnim kolima, pripremili su na dvorištu mnogo raznih natjecateljskih igara u kojima su djeca mogla pokazati svoju spretnost i brzinu. Nakon igara podijelili su nam priznanja za sudjelovanje u olimpijadi te nas obradovali bojankama o vatrogascima i slatkišima.

Predstava u vrtiću: Prometna priča
VRTIĆKA DRUŽBA MALA U DVORANI JE GLUMCE DOČEKALA. GLUMCI SU NAM PRIKAZALI PREKRASNU „PROMETNU PRIČU”. UZ PJESMU, ŠALU, PRIČU O PROMETU TE PRAVILIMA U PROMETU, REKLI SU NAM PUNO TOGA- ŠTO NA ODMET NIJE, JER PRAVILA U PROMETU VAŽNO JE ZNATI!

Alternativni odgojno - obrazovni program prema koncepciji Marie Montessori u Dječjem vrtiću Radost
S početkom nove pedagoške godine 2013./14. u Dječjem vrtiću Radost kreće s radom odgojna skupina prema Montessori programu. Educirane odgojiteljice radit će s djecom u dobi od 3. do 7. godine života u za to adekvatno opremljenom prostoru. Upitnike za upis u ovaj program možete pronaći na oglasnim pločama vrtića te ovdje na našoj stranici. Upisati se mogu i naši postojeći polaznici redovnog 10-satnog programa. Oni mogu upitnike za upis preuzeti kod odgojitelja svoje odgojne skupine.

Obavijest o upisu djece u programe predškolskog odgoja i naobrazbe za pedagošku godinu 2013./14.
PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS Dječji vrtić Radost primat će zahtjeve za upis djece predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i naobrazbe od 6. svibnja do 17. svibnja 2013. godine i to za ostvarivanje sljedećih programa:

Projekt "Škole za Afriku" u Dječjem vrtiću Radost
Ovaj projekt provodi UNICEF:-prva faza ovog projekta od 2005.-2009.-druga faza ovog projekta od 2010.-2013.-cilj: osigurati pomoć i podršku za više od 8 milijuna djece u 11 najugroženijih zemalja afričkog kontinenta (Angola, Burkina Faso, Etiopija, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Niger, Ruanda, Južnoafrička republika, Zimbabve)

2. travnja 2013. - Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Autizam je jedan od pet pervazivnih razvojnih poremećaja u ranoj dječjoj dobi. Pervazivni razvojni poremećaji su poremećaji rane dječje dobi i zahvaćaju više područja psihomotoričkog razvoja.

Uskršnja čestitka
Radosno uskrsno vrijeme Proljetni su dani veselim bojama oslikani. Uskrs je pred vratima, nosi radost svima!

Akcija sakupljanja papira: 18. - 22. ožujka 2013.

Zlatna ribica - predstava povodom Dana voda
22.03.2013, na Svjetski dan voda, Vode jastrebarsko su nam poklonile predstavu „ Zlatna ribica”. Na predstavi su sudjelovale skupine: Jagodice, Leptirići, Trešnjice, Bubamare i Medvjedići. Evo i nekoliko zanimljivih izjava djece:

Ježeki i Ribice u Šumarskom institutu
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana šuma skupine Ježeki i Ribice uputile su se Šumarskom institutu jer su željeli saznati nešto više o važnosti šuma te brizi za biljke. Tamo ih je dočekala teta Marina koja ih je vodila po „šumskom vrtu“ (V.P.). Puno je pričala o različitim vrstama biljaka, sadnji, o važnosti navodnjavanja te o „piljevini“ (D.Š.) za zadržavanje vlage u zemlji. Jako zanimljivo bilo je u plasteniku u kojem su uočili „drukčiji zrak“ (F.V.)

Eko - kviz povodom Projektnog dana
I ove godine naši su mališani iz skupina Ivančice, Ribice, Pužići i Ježeki proveli zanimljive eko aktivnosti u sklopu Projektnog dana pod nazivom Eko kviz – Eko igrarije za mlađe i starije. Svaka skupina tijekom mjeseca ožujka proučavala je teme vezane uz biološku raznolikost. Skupina Ivančice predstavila nam je život na livadi.

Projektni dan eko - vrtića Radost
Projektni dan našeg eko vrtića obilježili smo 19. ožujka 2013., uoči Svjetskog dana šuma, pod nazivom "Biološka raznolikost je mreža života". U odgojnim skupinama održane su kreativne radonice za roditelje i djecu.

OBAVIJEST - akcija sakupljanja starog papira u ožujku
Akcija sakupljanja starog papira pod motom "Čuvajmo šume jer one čuvaju nas" održat će se od 18. do 22. ožujka 2013.

PROJEKT SAMOVREDNOVANJE USTANOVA RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
Početkom pedagoške godine 2012./2013. uključili smo se u projekt Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojeg provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Projekt se od 2012. godine provodi na nacionalnoj razini, a namijenjen je svim dječjim vrtićima koji žele sustavno i kontinuirano raditi na unapređenju kvalitete rada.

DJEČJI VRTIĆ RADOST PRIPREMA UVOĐENJE MONTESSORI PROGRAMA
U srijedu 06. ožujka na Odgojiteljskom vijeću stručno predavanje o Montessori programu održala je Sandra Pokos, montessori odgojiteljica, učiteljica i edukatorica odraslih i ravnateljica privatnog montessori vrtića Srčeko iz Zagreba. Ovo smo predavanje upriličili iz razloga što planiramo od jeseni i u naš vrtić uvesti Montessori program

USPJEŠNO ODRŽAN 5. CIKLUS RADIONICA „RASTIMO ZAJEDNO“
Tijekom ove pedagoške godine u našem vrtiću uspješno je završio 5.ciklus radionica za roditelje „RASTIMO ZAJEDNO“. Voditeljice radionica bile su viša medicinska sestra Mirjana Šimanović, odgojiteljice Irena Vugriniček Štimac i Mihaela Pustaj. Zajednički radni susreti održani su ponedjeljkom u popodnevnim satima u konferencijskoj dvorani vrtića. Roditeljima, polaznicima radionica su na završnom susretu 25. veljače svečano podijeljene diplome.

Donacija tvrtke Pliva
U ožujku 2012. prijavili smo se na natječaj tvrtke Pliva za dodjelu financijske potpore u području "očuvanje i zaštita okoliša". Tvrtka Pliva donirala nam je 8.000,00 kuna. Dobivenim sredstvima uredili smo naš eko kutić. U prosincu 2012. članak o našim aktivnostima objavljen je u magazinu Plive pod rubrikom "Tragom Plivinih donacija" s naslovom "Odgoj za održivi razvoj"!

Fašničke radosti u vrtiću
8. smo dana u mjesecu veljači posjetili glazbenu školu Jastrebarsko. Izabrali smo najbolje maske i na koncert pod nazivom „ Maske za maske “ krenuli. No, i tamo su nas dočekala djeca polaznici glazbene škole zamaskirani u najdraže im likove. Lijepe smo skladbe slušali, razne instrumente vidjeli i ponešto o njima naučili.

Humanitarna cross liga „Gović za vrtić“
Športska zajednica Grada, Jastreb extreme team i veliki broj jaskanskih sportaša, pod pokroviteljstvom grada Jastrebarsko, organizirali su tijekom jeseni humanitarnu cross ligu „Gović za vrtić“. Cilj ove humanitarne akcije je bio sakupiti sredstva za Dječji vrtić Radost za nabavu sportske opreme i sportskih rekvizita.

Dječji vrtić Radost u Hrvatskoj Kostajnici
Treću godinu za redom u Dječjem vrtiću Radost organizirana je humanitarna akcija pod nazivom "Neka najmlađi pomognu najmlađima!". U periodu od 3. do 7.12.2012. održane su kreativne radionice s roditeljima, djecom i odgojiteljima koji su izradili razne predmete (kuglice, aranžmane, božićne ukrase, poklon kutijice), a od 10. do 14.12.2012. tijekom Tjedna solidarnosti u vrtiću su održane prodajne izložbe gdje su se izrađeni predmeti uz simboličan prilog mogli i kupiti.

Božićni pozdrav
Sretne božićne i novogodišnje blagdane od srca vam žele djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Radost!

Slatke radosti na ledu
STIGAO JE U NAŠ GRAD PRAVI ZIMSKI UGOĐAJ. U DRAGOM NAM PARKU, KLIZALIŠTE PRAVO.

Božićni koncert u Glazbenoj školi Jastrebarsko
17.12. 2012. skupine Ježeki, Pužići, Ribice, Ivančice i djeca predškolskog programa krenule su sa svojim tetama u prijepodnevnim satima u Glazbenu školu. Tamo su nas nestrpljivo čekala djeca koja su dugo i marljivo učila svirati instrumente: klavir, violončelo, gitaru, saksofon, klarinet... Naučili su puno božićnih pjesama kojima su nas razveselili. Mi smo ih podržali velikim pljeskom, ali i zapjevali onu našu poznatu i dragu nam pjesmu "Zvončići". Bilo nam je baš veselo i lijepo jer su nas počastili ne samo dobrom glazbom, nego i finim bombončićima kojima smo se na kraju koncerta zasladili.

Okitili smo jelku na Strossmayerovom trgu
U prijepodnevnim satima krenuli smo radosno, samo onako kako mi to znamo, od svog vrtića prema Strossu. Tamo su bile šarene kuglice i veliki bor koji je čekao da ga okitimo.

Božićne radionice povodom Tjedna solidarnosti (8.-15. prosinca)
Na Nikolu, nekolicina majki te odgojiteljice skupina: Breskvice, Suncokreti, Tratinčice i Jagodice, provele smo vrijeme u kreativnom radu, radosti druženja i stvaranja.

Ježeki, Pužići, Ribice i Ivančice posjetile su izložbu meda...

Posjetio nas je sv. Nikola!
Blagdansko razdoblje u našem vrtiću započelo je dolaskom svetog Nikole, koji je svakom djetetu uručio poklon. Obišao je sve vrtićke skupine. Dočekan je s pjesmom i velikim pljeskom. U poticajnim pitanjima uputio je poruku djeci o važnosti dobrote, poštenja i skromnosti. Djeci je podijelio poklone koje je su za njih pripremili Grad Jastrebarsko i župa sv. Nikole. Naučili smo pjesmicu „Ide sveti Nikola“ i „Sveti Niko svijetom šeta“.

Bosch donirao igračke vrtiću u Gornjem Desincu
U utorak, 27.11.2012. u područnom odjeljenju Desinec Dječjeg vrtića Radost, u odgojnoj skupini "Zvončići", uručena je donacija igračaka tvrtke Robert Bosch d.o.o., u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem. Uručivanju donacije nazočio je Javier Gonzalez Pareja, generalni direktor tvrtke Bosch za Adria regiju, voditeljica Korporativnih komunikacija Kristina Šperanda Ferenc, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. sc. Nenad Javornik koji je zahvalio Boschu na donaciji i uspješnoj suradnji te Drinka Sopta iz Službe za prikupljanje financijskih sredstava HCK. Donaciju je preuzela ravnateljica GDCK Jastrebarsko Dunja Vlašić, a prisutni su bili i ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Jadranka Stojković te gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Bosch mini igračke (kopija Bosch uređaja) koje su donirane činile su mali alati i mini oprema za rad u vrtu (tačke, grabljice, kosilice, flakserice, lopatice za snijeg).

Ribice u knjižnici
Povodom rođendana našega grada, skupina Ribice provodi aktivnosti u kojima uči o mjestu u kojem žive. Kako bismo saznali nešto novo uputili smo se u Gradsku knjižnicu u kojoj smo otkrili nove zanimljive knjige i fotografije o Jaski, ali i zanimljive knjige na dječjem odjelu. Pronašli smo neke slikovnice i pročitali ih. Knjižničar Predrag upoznao nas je s radom u knjižnici pa nam ponudio papire i bojice na kojima smo crtali. Podsjetili smo se na važnost čuvanja knjiga jer su one vrijedne stvari iz kojih možemo puno naučiti.

Mali vrtićanci obilježili su Dan Grada
U sklopu aktivnosti vezanih uz Dan Grada Jastrebarskog realizirali smo zajedničko druženje odgojnih skupina Suncokreti, Breskvice, Jagodice i Tratinčice u zajedničkom prostoru.

37. rođendan Radosti
ETO NAS OPET, NA SLAVLJU VELIKOM. 37 GODINA JE NAVRŠIO, NAŠ RADOSNI VRTIĆ.

Peća i vuk u KD Vatroslava Lisinskog
30.10.2012. u jutarnjim satima skupine Ježeki, Pužići, Ribice, Ivančice i područna odjeljenja Desinec, Sv.Jana i Cvetković bili su posebno uzbuđeni. U Zagrebu u dvorani V. Lisinskog čekao nas je orkestar koji je pripremio nama poznatu priču kroz glazbene instrumente „Peća i vuk“. Krenuli smo autobusima što je nekoj djeci bilo posebno uzbuđenje jer su njime putovala prvi put. Ispred dvorane čekali smo svoje prijatelje kako bismo svi zajedno ušli u dvoranu. Tamo smo nestrpljivo čekali početak… Djeca su bila oduševljena...

Dani zahvalnosti za plodove zemlje
U sklopu mnogobrojnih listopadskih aktivnosti u našem vrtiću dana 16. listopada održan je svečani BLAGOSLOV HRANE kao oblik zahvalnosti za plodove Zemlje. Svečanost je upriličena u sportskoj dvorani vrtića u prisutnosti djece i odgojitelja objekta Radost 1, za djecu jasličkog uzrasta u prostoru jaslica, a za djecu starijeg vrtićkog uzrasta u objektu Radost 2.

Dječji tjedan: od 1. do 5. listopada 2012.
Od 1. do 5. listopada 2012. obilježili smo još jedan Dječji tjedan u Dječjem vrtiću Radost. Uz cijeli niz aktivnosti provođenih tijekom tjedna u odgojnim skupinama valja istaknuti kako smo u ponedjeljak i utorak u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarsko započeli s provođenjem programa tjelesnog vježbanja. Program se provodi u odgojnim skupinama Leptirići, Trešnjice, Bubamare, Medvjedići, Ribice, Ivančice, Ježeki i Pužići pod vodstvom studentica kineziologije, a trajat će do kraja prosinca ove godine.

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan
U suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarsko i karate klubom "Jastreb", u ponedjeljak, 10. rujna 2012. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Sa članovima karate kluba "Jastreb", predsjednikom Sportske zajednice Mladenom Budinšćakom i zamjenikom gradonačelnika Jastrebarskog Stipom Bučarom družili su se i uživali baveći se sportom: Bubamare, Trešnjice, Medvjedići, Ribice, Leptirići, Ježeki, Pužići i Ivančice. Naši gosti na kraju su svakom djetetu poklonili majicu.

Započela je nova pedagoška godina
31. kolovoza održali smo Dan otvorenih vrata...

Obavijest za roditelje djece upisane u kraći program predškole
U utorak, 4. rujna 2012., u 17.30 sati, u prostoru objekta Radost 2 u Bakačevoj ulici u Jastrebarskom, održat će se sastanak za roditelje djece upisane u kraći program predškole

Radosno ljeto u Radosti
Od 19. do 26. lipnja 2012. 38-ero djece Dječjeg vrtića Radost u dobi od 5 do 7 godina ljetovalo je u Dugoj Uvali u pratnji svojih odgojiteljica i ravnateljice Jadranke Stojković.

Lipanj u našem vrtiću
NATJEČAJ “PLIVA” Prijavili smo se na Natječaj za dodjelu financijske potpore koji je objavila Pliva. Odlučili smo se za područje "Očuvanje i zaštita okoliša". S nestrpljenjem smo očekivali rezultate i osvojili 8.000,00 kuna koje će nam pomoći u realizaciji formiranja kutića u sklopu jezerca, mostića i sjenice. Kako će se kutić zvati, molim Vas za strpljenje, moramo pitati djecu!

Završna svečanost 2012.

4. Dječja olimpijada u našem vrtiću
U četvrtak, 10. Svibnja 2012. održana je 4. Dječja olimpijada u Dječjem vrtiću Radost. Sudjelovalo je 465 djece i 174 roditelja. Igrale su se razne natjecateljske igre- štafete, poligoni te momčadske, nogomet i košarka. Taj sportski dan proveden je u igri, veselju i dobrom raspoloženju svih prisutnih.

DRUGA MALA VATROGASNA OLIMPIJADA
Vatrogasna zajednica Jastrebarsko pripremila je u povodu blagdana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, posjet Dječjem vrtiću Radost i organizirala drugu malu vatrogasnu olimpijadu.

«ZAŠTO GRMIČAK NIJE MOGAO RASTI « – predstava za mlađe dobne skupine djece
Dana 26.travnja 2012. odgojiteljice skupine Breskvice, Smiljana Popović i Branka Samarin, odgojiteljice skupine Suncokreti, Josipa Šporčić i Štefica Fabijanić te odgojiteljice skupine Tratinčice, Veselka Povrženić i Mihaela Pustaj, ponovno su razveselile djecu kazališnom predstavom.

Rastimo zajedno!
Program radionica za roditelje «Rastimo zajedno» nastao je kao dio Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo «Prve tri su najvažnije!», koji je Ured UNICEF-a u Republici Hrvatskoj započeo još 2006. godine, a unutar je Projekta za podršku roditeljstvu u zajednici.

Jurjevo u našem vrtiću
U ponedjeljak, 23.04.2012. godine u našem vrtiću obilježili smo Jurjevo. Odgojitelji koji tijekom godine u sklopu stručnog usavršavanja polaze interesnu skupinu „Čuvajmo naše običaje“ osmislili su igrokaz pod nazivom „Zeleni Juraj“.

Obavijest o upisu djece u programe predškolskog odgoja i naobrazbe za pedagošku godinu 2012./2013.
PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS Dječji vrtić Radost primat će zahtjeve za upis djece predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i naobrazbe od 2. svibnja do 16. svibnja 2012. godine i to za ostvarivanje sljedećih programa:

Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Senzibilizirajući djecu prema različitostima, djeca starijih odgojnih skupina: Mravi, Ivančice, Mrvice i Zvjezdice 2. travnja 2012. prisustvovala su obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u našem gradu.

Sretan Uskrs!
Sretan Uskrs žele Vam djeca i djelatnici Radosti!

Stručno predavanje u vrtiću
Na sjednici Odgojiteljskog vijeća koja je održana u srijedu 28.03.2012. godine stručno predavanje održala je doc.dr.sc. Lidija Vujičić. Lidija Vujičić docentica je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i prodekanica za razvoj studijskih programa i osiguravanje kvalitete.

Sudjelovali smo na regionalnoj smotri projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade RH
U četvrtak, 29. ožuka 2012. u prostoru Agencije za odgoj i obrazovanje održana je regionalna smotra projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske za područje predškolskog odgoja.

Akcija Volim Hrvatsku - "Djeca - čuvari prirode"
Završnica ocjenjivanja radova pristiglih na natječaj za dječje i učeničke likovne i literarne radove Zagrebačke županije u ovogodišnjoj akciji Volim Hrvatsku, na temu "Djeca - čuvari prirode" održana je 19. ožujka 2012., a ocjenjivačka komisiija je prema pravilniku akcije izabrala najbolje radove. Grupni rad Adriana Kupčinca, Tene Fresl, Josipe Gregorić, Lene Bećir i Emily Reščić iz odgojne skupine Ribice našeg vrtića, pod mentorstvom odgojiteljica Marije Fabijanić i Dubravke Tomić, osvojio je treće mjesto!

Stručni skup za ravnatelje u našem vrtiću
U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, 23.ožujka 2012. godine održan je u Dječjem vrtiću Radost stručni skup za ravnatelje/ravnateljice predškolskih ustanova. Stručni skup je imao međužupanijsku razinu te su među 28 prisutnih ravnateljica neke doputovala iz Crikvenice, Otočca, Novog Vinodolskog, Kostrene, Ogulina, Kutine, Daruvara, Velike Gorice, Stubičkih toplica, Velikog Trgovišća, Zagreba...

Projektni dan eko-vrtića: Voda u rukama i mislima djece
Dječji vrtić Radost obilježio je svoj projektni dan pod nazivom „Voda u rukama i mislima djece“ koji je održan u četvrtak, 22.ožujka povodom svjetskog dana voda. Projektni dan maleni ekolozi obilježili su kroz razne istraživačke i likovne aktivnosti, pjesmom i plesom, eko kvizom,šetnjom do obližnjeg potočića.

Voda mi je najvažnja - predstava u vrtiću
U srijedu,21.ožujka 2012. godine u našem vrtiću održana je predstava «VODA MI JE NAJVAŽNIJA».

Tratinčice su zasadile bor
TOGA SMO DANA JAKO VRIJEDNI BILI, POSLA SMO SE PRIMILI I UBRZO BOR ZASADILI.

Predstava u vrtiću: Pčelice, pazi!
U utorak, 8.ožujka, u našem vrtiću pogledali smo kazališnu predstavu „Pčelice, pazi!“ u izvođenju kazališne družine DON HIHOT iz Ivanić Grada.

Volim Hrvatsku 2012.
Dana 8.ožujka 2012.godine održana je licitacija dječjih likovnih radova za Edukativno-ekološki projekt „Volim Hrvatsku 2012.“

Fašnik u Radosti
Djeca polaznici redovnog programa našeg vrtića (odgojnih skupina Ribice, Zvjezdice, Mrvice, Ivančice, Mravi, Cvjetići, Zvončići i Mačkice) te programa predškole sudjelovala su 19. veljače 2012. na dječjem Fašniku na Strossmayerovom trgu. Program je započeo u 13 sati predstavljanjem naših odgojnih skupina. Brojnim roditeljima, prijateljima i građanima predstavile su se sljedeće odgojne

Akcija sakupljanja starog papira
Hvala vam što se sakupili 2 507 kg papira!

Sanjkaška pustolovina Cvjetića
U sanjkašku pustolovinu krenuli smo mi, Mali i Veliki Cvjetići. U blizini vrtića dvorište je našeg prijatelja Leona te smo se tamo zabavljali.

Ledena kućica
U ovim zimskim danima odgajateljice su pripremile prigodnu predstavu „Ledena kućica“ i razveselile djecu odgojnih skupina Leptirići, Ježeki, Pužići i Ribice.

Humanitarni projekt Pampersa i dm-a
Za kupnju svakog pakiranja pelena Pampers u dm-u od 1.1. do 29.2.2012. Pampers i dm doniraju 4 kune za potporu dječjim vrtićima u Hrvatskoj. Svi prijavljeni vrtići bit će objavljeni na stranici www.drogeriemarkt.hr i na Facebook stranici Pampers Hrvatska. I NAŠ VRTIĆ SE UKLJUČIO U OVAJ PROJEKT I ZATO GLASAJTE ZA SVOJ VRTIĆ!

Božićna donacija tvrtke Eko-flor plus d.o.o.
Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana tvrtka Eko-flor plus d.o.o. donirala je našem vrtiću raznolik i bogat izbor didaktičkih sredstava namijenjenih svim odgojnim skupinama vrtića.

U susret Božiću
BILI SMO NA KONCERTU UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE...... Jedne srijede na put smo pošli, kroz našu Jasku prošli- u Glazbenu školu došli.

Tjedan solidarnosti u našem vrtiću
Od 8. do 15. prosinca 2011. po drugi puta smo obilježili tjedan solidarnisti. Ove godine prikupljena sredstva donirali smo udruzi Krijesnica za kupnju infusomata. Prodajnom izložbom prikupljeno je i uplaćeno na žiro račun Udruge

Božićna radionica u Malom kvartu
....KAD SE VRIJEDNE RUKE SLOŽE, MNOGO SE ČUDA STVORIT MOŽE....

8.-15. prosinca: obilježimo zajedno Tjedan solidarnosti!
Ove ćemo godine po drugi puta obilježiti Tjedan solidarnosti humanitarnom akcijom na razini cijelog vrtića. Pozivamo sve Jaskanke i Jaskance da od 8. do 15. prosinca 2011. u vremenu od 15,00 do 17,00 sati razgledaju izložbu različitih ukrasnih predmeta izrađenih na radionicama za roditelje te izaberu za sebe najljepši, ostavivši simboličan prilog namijenjen onima kojima je to najpotrebnije. Ovom prilikom također ćete moći po simboličnoj cijeni kupiti slikovnicu "Šaljiva šljiva, kruška i medina njuška" odgojitelja Ivana Raka te priručnik "Roditelj, dijete, odgojitelj" odgojiteljica - mentorica Mihaele Pustaj i Jasenke Gluščić. Prihod od prodaje slikovnice i priručnika također će ići u prilog humanitarnoj akciji.

Dobrima darovi
U susret najdražem dječjem blagdanu, sv. Nikoli, odgojiteljice Danica Divjak i Snježana Janković pripremile su i odglumile predstavu „ Dobrima darovi“. Predstava je razveselila mališane odgojnih skupina Leptirići, Ježeki, Pužići i Ribice.

Slatko putovanje na izložbu meda
Djeca starijih odgojnih skupina Zvjezdice, Ivančice, Mrvice i Mravi posjetili su Dane meda u Gradskom muzeju.

Ledena bajka
Dragi naši, i mi smo zavirili u čarobni svijet ledene bajke „Alisa u zemlji čudesa“. Bila je to nezaboravna revija plesa, smijeha i glazbe kroz koju su nas poveli mladi klizači Klizačkog kluba Medo u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Kako smo obilježili Dan Grada Jastrebarskog
Jastrebarsko je 13. 11. ove godine obilježilo još jedan svoj dan. I vrtić Radost kao neizostavni dio našeg lijepog grada pridružio se proslavi na svoj način. Sve aktivnosti u tjednu koji je prethodio važnom datumu bile su usmjerene na još bolje upoznavanje našeg grada.

Najuspješnija akcija sakupljanja papira do sad!

36. rođendan Radosti
AKO TE IKAD POZOVE RADOST SVOJOJ VESELOJ KUĆI DA BUDEŠ NJEN GOST OTVORI VRATA, NE BOJ SE UĆI!

Obavijest o početku provođenja programa Opće igraonice
Program Opće igraonice započet će u utorak, 25. listopada 2011., pod vodstvom odgojiteljice Maje Štajcer. Susreti će se odvijati utorkom i četvrtkom od 17,00 do 19,00 sati u sobi 11 novoga objekta (Radost 1, Braće Radić 10).

Dani kruha u predškoli
Puno brašna, malo soli, ulja kvasac, vrč mlake vode i vrijedne ruke su zamijesiti tijesto mogle.

Dani zahvalnosti za plodove zemlje u našem vrtiću
Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje - obilježavaju se svake godine tijekom listopada pa tako i u našem vrtiću. Upoznajemo se s načinom nastajanja kruha (od zrna do kruha), nastojimo približiti djeci blagovanje kruha i narodne običaje, poučavamo ih o samom kruhu kao izrazu životne i duhovne snage, a sve kroz riječ, pokret, pjesmu...

Balada o pingvinu
U kazalištu «Vidra» smo bili, lijepu predstavu gledali.

Obilježili smo Dječji tjedan
Prvi tjedan mjeseca listopada vrijeme je kada se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan započinje 04. listopada (kada je ujedno i Međunarodni dan djece) i traje sve do 10. listopada.

Započela je nova pedagoška godina!
Draga djeco, dragi roditelji, od srca vas pozdravljamo na početku pedagoške godine 2011./12. i želimo vam dobrodošlicu u naš i vaš vrtić! Nadamo se da ćete se ugodno i lijepo osjećati u našim prostorima i u našem društvu!

Pridružite nam se, rastimo zajedno!

Obavijest o početku pedagoške godine 2011./12.
Nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Radost počinje u četvrtak, 01. rujna 2011.g. Većinu djece primarnog programa, kako dosadašnjih polaznika tako i novoupisane djece očekujemo u ponedjeljak, 05. rujna 2011. godine.

Ljetovanje djece u Velom Lošinju
Od 11. do 18. lipnja 2011.g. djeca odgojnih skupina Smokvice, Pčelice, Kruškice i Mravi zajedno sa svojim odgojiteljicama ljetovala su u odmaralištu "Zlatokrila" u Velom Lošinju. Imala su prilike uživati u ljepoti i raznolikostima prirode, toplom i čistom moru, zelenilu te blagom podneblju.

Završna svečanost
Pogledajte fotografije sa završne svečanost održane 27. svibnja 2011.!

Treća mala Olimpijada u našem vrtiću
Uživajte u fotografijama s treće male Olimpijade Dječjeg vrtića Radost, održane 11. svibnja 2011.!

4. svibnja 2011. - 1. mala vatrogasna olimpijada

Obavijest o upisu djece u programe predškolskog odgoja i naobrazbe za pedagošku godinu 2011./2012.

Metoda Persona Doll na susretu u Budimpešti

Obilježavanje Energetskog dana
Naš eko vrtić po prvi je puta ove godine sudjelovao u obilježavanju Energetskog dana. Energetski dan u Jastrebarskom održan je u organizaciji Srednje škole Jastrebarsko te Grada Jastrebarsko, a u sklopu Europskog tjedna energije koji se obilježava od 11. do 15. travnja 2011. godine.

Projektni dan našeg eko vrtića

"Maske za maske"

"Fašnik se je oženil"

7.-11. veljače: akcija sakupljanja papira

Obilježavanje Tjedna solidarnosti
Od 8. do 12. prosinca dali smo sve od sebe kako bismo uljepšali nadolazeće blagdane onima kojima je to najpotrebnije. Na inicijativu gospođe Marije Špikić, majke naših dviju djevojčica polaznica, uspjeli smo organizirati pravu malu humanitarnu akciju. Gospođa Špikić u studenom je pozvala roditelje skupine

Pčelari u našem vrtiću
U skopu obilježavanja 6. Dana meda u Jastrebarskom, predstavnici pčelarskog društva "Lipa" posjetili su naš vrtić. Ovom prilikom upriličeno je edukativno druženje pčelara i djece starijih odgojnih skupina u objektu Radost 2. Smokvice, Mravi, Kruškice i Pčelice imali su priliku naučitic nešto novo o životu pčela, njihovoj korisnosti, njihovim različitim proizvodima te vidjeti prave pčele koje su im došle u posijet.

Posjetio nas je sveti Nikola
Mališani našeg vrtića već su tradicionalno 6. prosinca dočekali sv.Nikolu, proslavivši na ovaj način dan sveca zaštitnika naše župe. Omiljenog sveca djeca su dočekala pjesmom i recitacijama, a on im se pridružio u igri i fotografiranju. I ove su godine dolazak sv. Nikole i podjela darova organizirani u suradnji sa

Treća godina provođenja CAP programa
Od ove pedagoške godine 2010./2011. imamo educirana još dva CAP tima koje čine po tri odgojiteljice: Jadranka Volmut, Jadranka Šoštarić, Anita Dragović, Smiljana Popović, Snježana Janković i Maja Pažulinec. U mjesecu studenom održana su tri roditeljska sastanka za roditelje djece školskih obveznika odgojnih skupina: Smokvice, Mravi, Kruškice, Pčelice, Zvončići, Mačkice, Cvjetići, Zvjezdice i programa predškole. Uskoro krećemo s radionicama za djecu kojima će biti

Gošće predavačice na Odgojiteljskom vijeću
U ponedjeljak, 15.11.2010. održana je 2. Sjednica Odgojiteljskog vijeća Dječjeg vrtića Radost, na kojoj su kao predavači sudjelovale Tihana Radojčić, prof., svjetnik lektor u Agenciji za odgoj i obrazovanje te mr.sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za menadžment - ravnatelje u predškolskim ustanovama, također pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Povodom rođendana vrtića i Dana grada
U utorak, 9. studenog 2010. nastavili smo s proslavom 35. rođendana naše Radosti ugostivši važne goste: gradonačelnika Jastrebarskog Mihaela Zmajlovića, njegove zamjenike Zvonimira Novosela i Stipu Bučara, podpredsjednike Gradskog vijeća Matu Ivančića i Aleksandra Stanića te pročelnicu Ureda Gradonačelnika Nadicu Žužak. Gradski čelnici uz prigodni poklon čestitali su nam naš rođendan, a ovim je povodom u objektu Radost 2 održana "Mala sjednica". Na sjednici su sudjelovala djeca

Proslavili smo 35. rođendan

18.-22. listopada: akcija sakupljanja papira

11.-15. listopada: Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Obilježili smo Dječji tjedan
Od 4. do 11. listopada 2010. aktivnosti naših mališana bile su usmjerene ka obilježavanju njihovog tjedna - Dječjeg tjedna. Ove je godine u tom razdoblju obilježen i Međunarodni dan djece, koji ima pomičan datum, ali se uvijek obilježava prvog ponedjeljka u mjesecu listopadu. Sudjelovala su djeca svih odgojnih skupina, prema svojim mogućnostima - najmlađi zabavljajući se u prostoru vrtića, a stariji su izašli na gradske ulice. S obzirom da je kod obilježavanja ovog datuma naglasak na razumijevanju među djecom u interkulturalnom suživotu, suradnji i prijateljstvu, mališani su svojim sugrađanima

10.rujna - Hrvatski olimpijski dan
I ove smo godine s radošću u Radosti obilježili Hrvatski olimpijski dan. Uz svesrdnu pomoć jaskanskih sportskih udruga, karate kluba Jastreb te Škole nogometa NK Jaske, djeci smo još jednom približili vrijednosti bavljenja sportom, kao i vrijednosti olimpizma.

PROGRAMI PREDŠKOLE, OPĆE I ENGLESKE IGRAONICE - OD 6. RUJNA
Program predškole ove će pedagoške godine započeti 6. rujna zajedničkim druženjem djece i roditelja s odgojiteljicom. Ovaj inicijalni susret trajat će nešto kraće, a svrha mu je razmjena osnovnih informacija te upoznavanje. Formirane su dvije skupine predškole te će se ove pedagoške godine program provoditi samo u Jastrebarskom. Prva

Počinje nova pedagoška godina
Od ponedjeljka, 30. kolovoza 2010., s radošću ćemo zakoračiti u novu pedagošku godinu. Odgojitelji i svi zaposleni dočekat će svoje male prijatelje u novim prostorima, s novim igračkama, spremni na zajedničko druženje i razne zanimljive aktivnosti.

Završna svečanost
U četvrtak, 27. svibnja, djeca dječjeg vrtića Radost još jednom su pjesmom, plesom i igrom podarila radost svojim roditeljima i svom gradu. Na prirodnoj pozornici na dvorištu svog vrtića dočekali su goste i poput pravih profesionalaca odradili sat vremena pravog dječjeg spektakla.

Književnica u dječjem vrtiću
Povodom obilježavanja Dana hrvatske knjige najstarije vrtićke skupine dječjeg vrtića Radost u Jastrebarskom posjetila je književnica Sonja Zubović. Predstavila nam je svoju slikovnicu za djecu pod nazivom „Kako se gleda abeceda“ i pjesme iz zbirke „Pjesme o prirodi i društvu“. Za većinu djece ovo je bio prvi susret s osobom koja piše slikovnice pa smo ga nestrpljivo očekivali. Kroz igru, pokret i ples Sonja nam je pokazala kako čitati i doživjeti njezine stihove. Zamišljali smo kako oponašati slova, koje sve riječi mogu nastati iz pojedinih slova i kako od tih riječi nastaju pjesme. Vidjeli smo da

Dječja olimpijada - po drugi put u našem vrtiću
Kao što se ljudi iz cijelog svijeta okupljaju na jednom mjestu da bi se zajedno igrali, tako smo se i mi iz svih naših vrtića okupili na vrtićkoj olimpijadi. Pet olimpijskih krugova u našem je slučaju predstavljalo naših pet objekata, koji su se povodom Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti okupili na zajedničkoj igri i druženju.

Obavijest o upisu djece u programe predškolskog odgoja i naobrazbe za pedagošku godinu 2010./2011.
Dječji vrtić Radost primat će zahtjeve za upis djece od 3. do 14. svibnja 2010. godine u redoviti 10-satni program za djecu u dobi od 12 mjeseci do polaska u osnovnu školu. Popunjeni upitnici s pripadajućom dokumentacijom predaju se u tajništvu objekta Radost 1 (na katu novog dijela vrtića) svakim radnim danom od 9,00 do 14,00 sati.

Projektni dan - Dan planeta Zemlje
Povodom Dana planeta Zemlje, 22. travnja 2010., obilježit ćemo naš Projektni dan! Pozivamo vas da nam se pridružite! Starije odgojne skupine primpremile su radionice na Strossmayerovom trgu, dok će mlađi sudjelovati, zajedno sa svojim roditeljima, u radionicama unutar svojih skupina i "kvartova". Vidimo se!

Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode
Glavni ured Hrvatske turističke zajednice i zajednice županija raspisao je natječaj "Volim Hrvatsku" za dječje vrtiće za najbolji dječji rad na temu "Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode", na koji vrtić može nominirati samo jedan rad. U dogovoru s odgojiteljima, odgojne slupine Mravi, Smokvice i Kruškice izradili su po jedan likovni rad dimenzija 100x70cm. 16. travnja 2010. odgojne skupine Zvjezdice, Mravi, Smokvice i Kruškice sudjelovale su u licitaciji - djeca su uključena u donošenje odluke čiji je likovni rad najbolji

Adaptacija područnog odjeljenja u Gornjem Desincu
Još su jedni praznici u našem vrtiću bili radni. Ovoga Uskrsa na red je došlo područno odjeljenje u Desincu, otvoreno davne 1984. godine, koje djeluje u prostorima Osnovne škole Ljubo Babić. Od otvorenja do danas taj je prostor u više navrata adaptiran i upotpunjavan novim sadržajima, ali sada se po prvi puta radilo o kompletnoj adaptaciji.

Skupština podružnice medicinskih sestara dječjih vrtića
Podružnica medicinskih sestara dječjih vrtića - Hrvatske udruge medicinskih sestara u našem vrtiću je 26. ožujka 2009. godine održala svoju jubilarnu 10. Skupštinu. Skup je u ime domaćina pozdravila ravnateljica Jadranka Stojković i predstavila rad vrtića. Gradonačelnik Mihael Zmajlović je zaželio dobrodošlicu sudionicima skupa u grad Jastrebarsko i zaželio uspješan rad Skupštine.

Akcija sakupljanja starog papira
Još jedna akcija malih ekologa počinje u ponedjeljak.

Fašničko šarenilo
Opet smo našu Jasku razveselili i zašarenili!

Radosni prosinac u Radosti
Mališani našeg vrtića i ove su nas godine ispunili blagdanskim duhom te ga podijelili sa svojim sugrađanima. Kroz brojne aktivnosti s odgojiteljima, kao i radionice u kojima su sudjelovali roditelji, radost Božića širila se među malima i velikima. Desetak dana pred Božić svaki kvart vrtića okitio je svoje božićno drvce posebno za ovu priliku izrađenim ukrasima, a vrtić je ispunila topla i svečana atmosfera. Mališanima je još jednom pripala važna dužnost da svojim ukrasima oplemene glavni Jaskanski bor, onaj na Strossmayerovom trgu. Djeca skupina Smokvice i Kruškice ozbiljno su shvatila zadatak te su se dobro

Redoviti godišnji susret Eko-škola središnje Hrvatske
U Dječjem vrtiću Srednjaci u Zagrebu održan je 1. prosinca 2009. godine redoviti godišnji susret Eko-škola središnje Hrvatske. Na susretu su uz Dječji vrtić Radost iz Jastrebarskog sudjelovali dječji vrtići grada Zagreba - DV Mali princ i DV Srednjaci te DV Ivanić Grad, DV Sisak, DV Zipkica iz Zaboka kao i DV Dugo selo.

Posjetio nas je sveti Nikola!
I ove je godine sveti Nikola došao u naš vrtić. Posjetio je sve odgojne skupine i podijelio djeci ukusne slatke darove. Mališani su ga dočekali s osmjehom na licu, uz pjesmu, recitaciju, molitvu, tek uz koju suzicu najmlađih.

Godine prve, zašto su važne
Odgojitelji našeg vrtića su u petak, 27. studenog 2009. imali priliku nazočiti predavanju doc.dr.sc. Milivoja Jovančevića s temom "Nasljeđe, ljubav i njega u ranom razvoju". Primarijus Jovančević nas je na izuzetno zanimljiv način upoznao s građom i funkcijama ljudskog mozga te je skrenuo pažnju na kritična razdoblja za određene razvojne procese.

Da bi nam grad bio skroz čist, donesi nam svaki stari list!
Pod ovim je motom u Dječjem vrtiću Radost provedenajoš jedna izuzetno uspješna akcija sakupljanja starog papira. Akcija je trajala od 9. do 13. studenog 2009. te je tako povezana s obilježavanjem dana grada Jastebarsko.

Jaska, sretan ti rođendan!
Mališani našeg vrtića i ove su godine prigodno proslavili dan grada Jastrebarsko. Skupina Zvjezdice posjetila je gradonačelnika i njegove zamjenike te im čestitala dan grada prigodnim poklonom pod nazivom "Jaska - to smo i mi". Skupine svih uzrasta također su sudjelovale u obilježavanju rođendana svoga grada, izradom likovnih radova, pjevanjem pjesama o Jaski i boljim upoznavanjem Jaske kroz šetnje i

34 godine Radosti
Dječji vrtić Radost danas je iznimno svečano proslavio svoj 34. rođendan. 3. studenog davne 1975. godine po prvi je puta otvorio svoja vrata mališanima jaskanskog kraja, a od tada je „narastao“ i „sazrio“ te lagano ušao u svoje ozbiljne srednje godine. Doživio je brojna proširenja kao i otvaranja područnih objekata, još brojnija preuređenja postojećih prostora te nebrojene manje i veće građevinske zahvate. Programi i kvaliteta rada također su neprestano proširivani i bogaćeni.

Sutra slavimo rođendan!
Sutra, 3. studenog 2009., naš vrtić slavi rođendan. Tom prilikom će Ivančice, Pužići, Ježeki, Mrvice, Zvjezdice, Mravi, Smokvice, Kruškice, Breskvice, Lavići, Pčelice, Žabice, Zvončići, Mačkice i Cvjetići pogledati predstavu pod nazivom Keko Eko. Ova predstava, koju nam donosi kazalište Zebra, a sufinancira Grad Jastrebarsko, održat će se u sportskoj dvorani vrtića, a nakon nje slijedi prava rođendanska proslava. U svim odgojnim skupinama u tijeku su pripreme za sutrašnji veliki dan, a kako je bilo pogledajte uskoro na našim stranicama...

Obilježen Hrvatski olimpijski dan
Hrvatski olimpijski odbor već nas tradicionalno 10. rujna poziva na oblačenje bijele majice kao simbola mira i prijateljstva. Naime, ovog se datuma diljem zemlje obilježava Hrvatski olimpijski dan. Sportski klubovi i organizacije promoviraju kretanje i bavljenje sportom kao zdrav način života. Promocija važnosti sporta prvenstveno je usmjerena na djecu i mlade, kojima tek

Prijave za programe predškole i opće igraonice su u tijeku
Za program predškole i opće igraonice, koji će se početi provoditi u listopadu, možete prijaviti dijete telefonski, na broj 01/6281 095. Roditeljski sastanak održat će se prije prvog susreta, po sljedećem rasporedu:

Novouređeni prostor za novi početak
Naši dvogodišnjaci s novom pedagoškom godinom ulaze u novouređeni prostor. Tzv. "mali kvart" zasluženo je uređen te se sada uklapa u cjelokupnu sliku našeg vrtića. Uređeni su sanitarni i garderobni prostor, a sobe dnevnog boravka su osvježene bojom te novim namještajem i didaktikom. Radovi, koji su trajali tijekom srpnja i kolovoza, uspješno su i na vrijeme privedeni kraju pa je "mali kvart" u punom sjaju dočekao djecu i njihove roditelje.

Prilagodba djeteta na vrtić
Polazak u vrtić dovodi do promjena koje narušavaju djetetov osjećaj sigurnosti: - novi prostor i predmeti koji ga okružuju - nove osobe, odgajatelji i djeca - drukčiji ritam zadovoljavanja svojih potreba - boravak među većim brojem djece - svakodnevnu višesatnu odvojenost od roditelja

Dan otvorenih vrata
U ponedjeljak, 31. kolovoza, vrtić je otvorio svoja vrata svima koji su željeli zaviriti u njegov svijet i doživiti atmosferu boravka u njemu. Dan otvorenih vrata prvenstveno je namijenjen djeci koja s novom pedagoškom godinom kreću u vrtić, kako bi se upoznala s prostorom, odgojiteljima, osobljem vrtića, ostalom djecom, a sve kroz neobavezno druženje, uz prisutnost roditelja. Također, namijenjen je roditeljima, kako bi dobili uvid u uvijete u kojima će njihova djeca svakodnevno boraviti. Dobrodošli su bili svi pa je tako

Održan roditeljski sastanak
U petak, 28. kolovoza, održan je roditeljski sastanak prvenstveno namijenjen roditeljima novoupisane djece, međutim poziv je upućen svim roditeljima čija djeca polaze primarni program vrtića. Svrha sastanka bila je izbor predstavnka roditelja u Upravno vijeće vrtića. Voditeljica sastanka bila je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća, Jadranka Volmut, koja je nazočnima objasnila način izbora članova Upravnog vijeća te važnost predstavnika roditelja u tom tijelu. Natpolovičnom većinom glasova za predstavnika

Sastanak za roditelje novoupisane djece
U utorak, 2. lipnja u sportskoj dvorani Dječjeg vrtića Radost održan je roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece. Tom prilikom ravnateljica je ukratko upoznala roditelje s našim vrtićem, dala osnovne informacije o odredbama ugovora o upisu djeteta koji roditelj sklapa s vrtićem, o međusobnim obvezama, pravima i mogućnostima, o postupku upisa koji slijedi, o inicijalnim razgovorima, o pripremi djeteta za polazak u vrtić te odgovore na sva postavljena pitanja

Obavijest o provedenim upisima u dječji vrtić
Dječji vrtić Radost zaprimao je zahtjeve za upis djece u Dječji vrtić od 04. – 15.05.2009. godine te je u tom razdoblju pristiglo 147 zahtjeva. Za Dječji vrtić Radost u Jastrebarskom 128, za Desinec 5, za Cvetković 3 i za Goricu Svetojansku 4 zahtjeva. S područja vanjskih Općina pristiglo je 7 zahtjeva.

Završna svečanost Dječjeg vrtića Radost
U petak, 15. svibnja održana je svečanost kojom je obilježen završetak pedagoške godine 2008./2009. Djeca polaznici starijih odgojnih skupina ovime su se oprostila od svog vrtića, usput pokazavši roditeljima što se sve u vrtiću uči i radi. Svečanost je započela himnom u izvedbi skupine Ribice, a nakon pozdravnog govora ravnateljice Jadranke Stojković podignuta je Zelena zastava kao i zastava s novim logom eko vrtića.

Olimpijada Dječjeg vrtića Radost
U Dječjem vrtiću Radost 27. svibnja 2009.g. održana je prava mala Olimpijada. Olimpijske igre su baš poput pravih otvorene uz himnu (Eko vrtića) i podizanje olimpijske zastave. Ravnateljica Jadranka Stojković održala je pozdravni govor, a upaljen je i olimpijski plamen. Nakon otvorenja djeca su se uputila prema

© Dječji vrtić Radost