Himna DV Radost
Main menu

Sretno našim školarcima!

Ove pedagoške godine naše završne svečanosti u odgojnim skupinama djece koja odlaze u školu organizirane su kao prave završne svečanosti, a to znači da su na svečanost mogli doći: mama, tata, braco, seka, baka, djed...
Završne svečanosti, uz prigodni program, održale su odgojne skupine: Oblačići, Elmeri, Krijesnice, Medeki, Ribice, Balončići, Iskrice, predškola Pčelice i Delfini, Žirafice, Mačkice, Pandice i Vjeverice.

 

Odgojna skupina ''VJEVERICE''
U utorak, 31. svibnja 2022. godine održana je završna svečanost odgojne skupine ''Vjeverice'' na područnom objektu u Gornjem Desincu. Za polazak u školu pripremalo se petero djece naše odgojne skupine. Program je započeo recitacijom ''Živimo zajedno, ali s razlikama'' sve prisutne djece. Uz plesnu koreografiju, pokazali smo što je to prijateljstvo.
Ove pedagoške godine, proslavili smo i „Vodeni tjedan“ tijekom Tjedna zdravlja. Kroz razne aktivnosti učili smo o važnosti čuvanja i zaštiti pitke vode, a plesom smo dočarali u kojim se sve oblicima nalazi voda na Zemlji. Djeca školski obveznici, recitirala su tekstove ''Moram u školu'' i ''Kakvu kome knjigu?''. Kakva je škola, zapravo, pokazali smo plesom uz pjesmu ''Škola je kažu''.
Za kraj, svi zajedno smo otpjevali i otplesali uz našu vrtićku eko himnu ''Ljepota života''.
Nakon podjele sjećanja, kapica i fotografija kao uspomene na bezbrižne vrtićke dane, nastavili smo zajedničko druženje prigodnim čašćenjem uz pjesmu i ples.

Odgojiteljice: Mihaela Klemenić Ćopić i Katarina Šoštarić


Odgojna skupina Pandice

U srijedu, 25.5.2022.godine održana je završna svečanost odgojne skupine Pandica na područnom odjeljenju u Gornjem Desincu. Iz naše odgojne skupine u školske klupe uputit će se 17-ero djece.
Program smo započeli eko himnom našega vrtića "Ljepota života", a zatim smo se malo razbudili uz pjesmu "Tika taka", uslijedila je recitacija "Sreća" u koju su bili uključeni naši budući školarci pa uz tradicionalnu pjesmu "Ja posijah repu" smo došli do pjesme "Prijateljstvo".
Po završetku programa svečanosti uslijedila je podjela poklona, sjećanja i riječi zahvale od strane odgojitelja, djece i roditelja koje je bilo prožeto "valom" emocija i nastavkom zajedničkog druženja.

Odgojiteljice : Sanja Šimić, Željka Žužak i Nataša Povrženić

 

Odgojna skupina Balončići - Vrtiću na rastanku
Ove posljednje vrtićke dane skupine „Balončića“ opisat ću riječima djece.
1. Najbolji dan: Završna svečanost
Dan kada smo se svi uredili, kada su srca osobito uzbudljivo kucala, kada je naša soba odisala nekim posebno svečanim tonovima. To je bio dan za koji smo se spremali svim srcem u radosti jer smo sve to željeli podijeliti sa nama najmilijim ljudima. To smo i učinili kroz pjesme, plesove, stihove, dramatizaciju priče i neizostavnu „Igraj moja Hrvatska“, koje su nam obilježile vrtićke dane. Ni roditelji nisu ostali zakinuti, srčano i hrabro su odigrali pantomimu koju je odgojiteljica skuhala u malom lončiću i točno i bez ustezanja odgovorili na sva postavljena pitanja.Na kraju je svako dijete dobilo Spomenar knjigu i Sjećanje za uspomenu, bilo je tu i cvijeća i darova i neizbježnih suza, druženja u prostoru vrtića, ali i izvan.
2. Najbolji dan: Izlet u Tehnički muzej Nikola Tesla
„Teta, ide autobuus!!!“ I tako je sve počelo: druženje za vrijeme vožnje, praćenje prometa u gradu, gužve, rijeka Sava koja je bila dio projekta, i stigli smo. I onda rudnik o kome smo govorili, no ući unutra to je ipak drugačiji doživljaj, razgledali smo sve što se moglo vidjeti, zanimljiva prometna sredstva kopna, vode i zraka, stara podmornica kraj koje smo se slikali, padobranci, stari vlak i tramvaj i gospon Fulir kojeg smo pristojno pozdravili, svemirske letjelice, ali i pčelice kod kojih je bilo zanimljivo zaviriti u unutrašnjost košnice, pa opet bus, pjesma …i radosti nikad kraja.
Planetarij i Megić smo ostavili roditeljima!

3. Najbolji dan : Poklonjena nam predstava Kazališta Škrabe „101 dalmatiner“
U petak, 27.5.2022. „Balončići“, radosni što će svi vidjeti predstavu poznate im priče, ali i njihovu prijateljicu koja u njoj glumi, krenuli su u kazalište. Moram priznati da mi je ovaj poziv ogrijao srce jer je ova COVID generacija za mnogo toga zakinuta. Predstava je praćena s puno pažnje, smijeha, brige za likove, radošću izlaskom prijateljice na scenu, pozdrav preko razglasa skupini, poziv na slikanje s glumcima, gromoglasna podrška školaraca u gledalištu, ples sa glumcima na sceni učinio je ovaj dan savršenim. Hvala im na tome uz želju da nas još mnogo puta kroz svoje predstave uvuku u čaroban svijet kazališta.

4. Najbolji dan: „Fešta roditelja za djecu“
Još kada smo bili zatvoreni zbog korone i komunicirali samo preko naše WhatsApp grupe podrške, roditelji su sebi i djeci dali obećanje da će pripremiti feštu da se oproste od vrtićkog doba. Obećanje su i ispunili u subotu, 29.5.2022. uz divno druženje, igru, pjesmu i ples u vlastitoj organizaciji. I tako su opet svi pokazali kako su skupina djece, roditelja i odgojiteljica „Balončića“ kroz ovih šest godina zajedništva u našoj Radosti postali jedna velika obitelj.
„…PA ZBOGOM VRTIĆU DRAGI, HVALA TI ZA SRETNE DANE…“

Odgojiteljica: Smiljana Popović

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
na vrh članka

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922