Himna DV Radost
Main menu

Europski tjedan mobilnosti

U tjednu od 16. - 22. rujna 2022. godine obilježili smo Europski tjedan mobilnosti raznim aktivnostima što dijelom možete vidjeti ako pogledate galeriju slika.
Ovom prigodom svakom je djetetu dodijeljena majica pod nazivom „BAJKAJ I LAJKAJ“ koja je dio projekta Grada Jastrebarskog pod nazivom "Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom".

A što kažu djeca iz odgojne skupine Koale (4-škole)?
* „Važno je puno vježbati.“
* „Dobro se osjećam kad vježbamo.“
* „Djeca vole hodati, voziti se biciklima.“
* „Navijam za šetanje i hodanje.“
* „Mora se vježbati, trenirati nogomet.“
* „Važno je više hodati, a manje se voziti.“
* „Ja se volim voziti.“
* „Vježbati je dobro da se zagrijem.“
Što znači bajkaj i lakaj?
* „Da se voziš.“
* „To znači da mišići rasteju.“
* „Vozi do kraja svijeta, ali biciklom.“
* „U vrtiću se svaki dan možemo voziti na biciklima. Tamo po onoj cesti.“
* „Važni su kaciga i oni, kako…štitnici.“
Na čemu se možemo voziti?
* „Na koturaljkama.“
* „Na biciklu.“
* „Romobilu.“
* „Na rolama.“
* „Na sanjkama.“
* „Skejtbordu.“
* „Možemo trčati s nogama.“


O čemu razmišljaju Lastavice(3-4 god.)?
Djeca crtaju na velikom papiru – „Planina“
„Penjemo se na planinu i treba nam uže da ne padnemo.“
„Meni će tata kupiti skije da se mogu skijati na planini.“
„Ja već imam skije i idem dolje sa planine.“
„Dolje se spustim na travu. Na planini ima snijega, a dolje nema.“
„Ja plivam u moru.“
Odgojiteljice: Jasenka i Višnja

Hrvatski olimpijski dan u Kruškicama

U našoj smo skupini Kruškice tradicionalno obilježili Hrvatski olimpijski dan. Znak prepoznavanja bila je bijela majica koju je za tu prigodu obuklo svako dijete kao simbol prijateljstva i mira. Aktivnosti su bile raznovrsne, od izrade plakata, preko bojanja krugova prema brojevnom zadatku i čitanja sportske enciklopedije pa sve do vježbe u našoj dvorani.

Odgojitelji: Sandra Žalac i Lucija Kunović

Sretno našim školarcima!

Ove pedagoške godine naše završne svečanosti u odgojnim skupinama djece koja odlaze u školu organizirane su kao prave završne svečanosti, a to znači da su na svečanost mogli doći: mama, tata, braco, seka, baka, djed...
Završne svečanosti, uz prigodni program, održale su odgojne skupine: Oblačići, Elmeri, Krijesnice, Medeki, Ribice, Balončići, Iskrice, predškola Pčelice i Delfini, Žirafice, Mačkice, Pandice i Vjeverice.

 

Odgojna skupina ''VJEVERICE''
U utorak, 31. svibnja 2022. godine održana je završna svečanost odgojne skupine ''Vjeverice'' na područnom objektu u Gornjem Desincu. Za polazak u školu pripremalo se petero djece naše odgojne skupine. Program je započeo recitacijom ''Živimo zajedno, ali s razlikama'' sve prisutne djece. Uz plesnu koreografiju, pokazali smo što je to prijateljstvo.
Ove pedagoške godine, proslavili smo i „Vodeni tjedan“ tijekom Tjedna zdravlja. Kroz razne aktivnosti učili smo o važnosti čuvanja i zaštiti pitke vode, a plesom smo dočarali u kojim se sve oblicima nalazi voda na Zemlji. Djeca školski obveznici, recitirala su tekstove ''Moram u školu'' i ''Kakvu kome knjigu?''. Kakva je škola, zapravo, pokazali smo plesom uz pjesmu ''Škola je kažu''.
Za kraj, svi zajedno smo otpjevali i otplesali uz našu vrtićku eko himnu ''Ljepota života''.
Nakon podjele sjećanja, kapica i fotografija kao uspomene na bezbrižne vrtićke dane, nastavili smo zajedničko druženje prigodnim čašćenjem uz pjesmu i ples.

Odgojiteljice: Mihaela Klemenić Ćopić i Katarina Šoštarić


Odgojna skupina Pandice

U srijedu, 25.5.2022.godine održana je završna svečanost odgojne skupine Pandica na područnom odjeljenju u Gornjem Desincu. Iz naše odgojne skupine u školske klupe uputit će se 17-ero djece.
Program smo započeli eko himnom našega vrtića "Ljepota života", a zatim smo se malo razbudili uz pjesmu "Tika taka", uslijedila je recitacija "Sreća" u koju su bili uključeni naši budući školarci pa uz tradicionalnu pjesmu "Ja posijah repu" smo došli do pjesme "Prijateljstvo".
Po završetku programa svečanosti uslijedila je podjela poklona, sjećanja i riječi zahvale od strane odgojitelja, djece i roditelja koje je bilo prožeto "valom" emocija i nastavkom zajedničkog druženja.

Odgojiteljice : Sanja Šimić, Željka Žužak i Nataša Povrženić

 

Odgojna skupina Balončići - Vrtiću na rastanku
Ove posljednje vrtićke dane skupine „Balončića“ opisat ću riječima djece.
1. Najbolji dan: Završna svečanost
Dan kada smo se svi uredili, kada su srca osobito uzbudljivo kucala, kada je naša soba odisala nekim posebno svečanim tonovima. To je bio dan za koji smo se spremali svim srcem u radosti jer smo sve to željeli podijeliti sa nama najmilijim ljudima. To smo i učinili kroz pjesme, plesove, stihove, dramatizaciju priče i neizostavnu „Igraj moja Hrvatska“, koje su nam obilježile vrtićke dane. Ni roditelji nisu ostali zakinuti, srčano i hrabro su odigrali pantomimu koju je odgojiteljica skuhala u malom lončiću i točno i bez ustezanja odgovorili na sva postavljena pitanja.Na kraju je svako dijete dobilo Spomenar knjigu i Sjećanje za uspomenu, bilo je tu i cvijeća i darova i neizbježnih suza, druženja u prostoru vrtića, ali i izvan.
2. Najbolji dan: Izlet u Tehnički muzej Nikola Tesla
„Teta, ide autobuus!!!“ I tako je sve počelo: druženje za vrijeme vožnje, praćenje prometa u gradu, gužve, rijeka Sava koja je bila dio projekta, i stigli smo. I onda rudnik o kome smo govorili, no ući unutra to je ipak drugačiji doživljaj, razgledali smo sve što se moglo vidjeti, zanimljiva prometna sredstva kopna, vode i zraka, stara podmornica kraj koje smo se slikali, padobranci, stari vlak i tramvaj i gospon Fulir kojeg smo pristojno pozdravili, svemirske letjelice, ali i pčelice kod kojih je bilo zanimljivo zaviriti u unutrašnjost košnice, pa opet bus, pjesma …i radosti nikad kraja.
Planetarij i Megić smo ostavili roditeljima!

3. Najbolji dan : Poklonjena nam predstava Kazališta Škrabe „101 dalmatiner“
U petak, 27.5.2022. „Balončići“, radosni što će svi vidjeti predstavu poznate im priče, ali i njihovu prijateljicu koja u njoj glumi, krenuli su u kazalište. Moram priznati da mi je ovaj poziv ogrijao srce jer je ova COVID generacija za mnogo toga zakinuta. Predstava je praćena s puno pažnje, smijeha, brige za likove, radošću izlaskom prijateljice na scenu, pozdrav preko razglasa skupini, poziv na slikanje s glumcima, gromoglasna podrška školaraca u gledalištu, ples sa glumcima na sceni učinio je ovaj dan savršenim. Hvala im na tome uz želju da nas još mnogo puta kroz svoje predstave uvuku u čaroban svijet kazališta.

4. Najbolji dan: „Fešta roditelja za djecu“
Još kada smo bili zatvoreni zbog korone i komunicirali samo preko naše WhatsApp grupe podrške, roditelji su sebi i djeci dali obećanje da će pripremiti feštu da se oproste od vrtićkog doba. Obećanje su i ispunili u subotu, 29.5.2022. uz divno druženje, igru, pjesmu i ples u vlastitoj organizaciji. I tako su opet svi pokazali kako su skupina djece, roditelja i odgojiteljica „Balončića“ kroz ovih šest godina zajedništva u našoj Radosti postali jedna velika obitelj.
„…PA ZBOGOM VRTIĆU DRAGI, HVALA TI ZA SRETNE DANE…“

Odgojiteljica: Smiljana Popović

 

Obavijest roditeljima o rezultatima upisa

Sukladno Pravilniku o upisu djece u Dječji vrtić Radost, Rješenje o upisu djece za pedagošku godinu 2022./2023. objavljeno je dana 27.05.2022. u 12:00 sati, na oglasnim pločama u svim objektima, a možete ga pogledati i u prilogu.

Eko vrtić i dijamantni status

Dana, 26.5.2022. godine obilježili smo Projektni dan pod nazivom "Živjeti eko!" na područnom odjeljenju u Gornjem Desincu.
Međunarodni program Eko škole kontinuirano provodimo od 2006. godine.
Ovom prilikom smo podignuli Zelenu zastavu koja predstavlja stečeni dijamantni status našeg Eko vrtića (2006.-2022.).
Program svečanosti smo započeli državnom himnom te nastavili s narodnim plesom i pjesmom odgojne skupine Pandica, dok su nas Vjevericepjesmom i plesom podsjetile na važnost prijateljstva. Uz eko himnu i plesnu koreografiju Pandica, Brodića i Vjevericapodignuli smo Zelenu zastavu.
Podršku nam je došla dati zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, predstavnice Upravnog vijeća Jadranka Volmut i Marija Presečki Zmajlović, članice Eko odbora (eko koordinatori, predstavnici odgojitelja, roditelja, tehničkog osoblja), stručne suradnice i zdrastvena voditeljica, mediji i roditelji.


EKO-KODEKS, 2006.
«VELIKI SVIJETE, EKO PORUKU
ŠALJE TI DIJETE:
VJETAR NOSI NAŠ DJEČJI GLAS,
ZEMLJU ČUVAJTE ZA NAS!»

 

14. Dječja sportska olimpijada

Olimpijada u Radosti 2

U srijedu, 04.05.2022. u objektu Radosti 2 održana je Dječja olimpijada. Djeca odgojnih skupina „Medeka“, „Ribica“, „Iskrica“, „Balončića“ i „Delfina“ su sudjelovala u olimpijskim igrama prelazeći kroz pet različitih poligona. Djeca su se s puno radosti, vedrine, brzine i spretnosti natjecala u raznim disciplinama kao što su:
- Vodena utrka
- Balonijada
- Poligon brzine i spretnosti
- Povlačenje užeta
- Kuglana
- Lopta putuje
- Skakanje u vrećama
- Nošenje loptice u žlici
- Poligon prepreka
Dječja olimpijada je i ove godine organizirana s ciljem zadovoljenja potrebe djece za kretanjem te poticanjem natjecateljskoga duha izajedništva kako bi se razvijala djetetova svijest o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima. Po završetku svi su sudionici Dječje olimpijade bili pobjednici te su dobili zaslužene medalje za uspomenu na sudjelovanje.

Odgojiteljice skupina: Medeka, Ribica, Iskrica, Balončića i Delfina

 

Olimpijada u Žiraficama

20.5.2022. u skupini Žirafice održana je 14. Dječja olimpijada.
Otvaranje smo započeli nošenjem zastave uz himnu " Ljepota života".
natjecanje je započelo podjelom u timove: tim More, tim Medvjedi.
Timovi su se natjecali u prenošenju loptica između prepreka, kotrljanju lošpte po zadanoj liniji između prepreka, tko će prije napuniti posudu vodom te prenošenje lopte u paru.
Bilo je tu smijeha, navijanja, bodrenja i veselja.
Na kraju je slijedila dodjela medalja koju su primili svi natjecatelji za sportski duh.

Odgojiteljice Zvonimira Pintur i Valentina Božić

 

Olimpijada u Desincu

Dana 12.svibnja održana je 14.Dječja sportska olimpijada velikog kvarta područnog odjeljenja Dječji vrtić Radost Desinec.
Sudjelovale su tri odgojne skupine : "Brodići" , "Vjeverice" i "Pandice".
U holu vrtića pjevamo našu himnu vrtića " Ljepotu života", zatim smo odradili opće pripremne vježbe na travnjaku .
"Brodići" igraju :
-Igre natjecanja - " Tko će prije do cilja i natrag" ( trčanje sa ukrasnim trakicama papira)
- "Tko će sakupiti više loptica" - nošenje u plitkom tanjuriću.
- Elementarna igra " Vjetar"
"Vjeverice" i "Pandice" se igraju zajedno:
- Nošenje loptice u žlici kroz poligon
- Vožnja lopte u tački kroz poligon
- Povlačenje užeta
Lijepi pozdrav!

Odgojiteljice: Branka, Mateja, Mihaela , Katarina, Željka i Nataša

 

Olimpijada u Elmerima

U skupini Elmeri smo imali gostovanje streljača Josipa Glasnovića (olimpijskog pobjednika u disciplini trap) i kuglača Marijana Prpića (pojedinačnog pobjednika Hrvatske u kuglanju). Aktivnosti su se odužile, pa tek sada šaljem slike. Nadam se da ćete ih moći iskoristiti.
Srdačan pozdrav.

Maja Sabadi

 

Olimpijada u Tigrićima, Lavićima i Zebricama

Provuci se, skoči, pukni loptu, ubaci loptu, kotrljaj ju... Sve smo već usvojili, a do prije koji mjesec nismo niti hodali!
Vesela, opuštena atmosfera bila je na maloj dječjoj olimpijadi naših najmlađih koji su zaslužili i medaljice kojima su se vrlo razveselili!

Odgojiteljice: Valentina Galović, Vlatka Marjanović, Đurđa Šegudović, Ivana Puškar, Anita Buri, Tomislava Skok Mišković

 

Olimpijada u Šapicama

"U ime svih natjecatelja obećavam da ću sudjelovati na ovim Olimpijskim igrama, vježbati najbolje što mogu, poštujući dogovorena pravila na čast moje grupe i slavu sporta!"
Pod motom "Važno je sudjelovati" a i dobro se zabaviti 11.5. 2022. održana je dječja olimpijada u skupini Šapice. Svečano otvorenje: postrojavanje, himna vrtića"Ljepota života" i zakletva uz po jednog člana svake skupine bilo je zajedno s Krijesnicama, a zatim je svatko otišao na svoje borilište u hladu.
Nakon organiziranog kretanja i vježbi u paru, uslijedile su igre : natjecateljska utrka u paru " 1 na 1" , poligon s provlačenjem, prelaženjem prepreka, zmijolikim kretanjem između čunjeva, penjanjem i spuštanjem niz tobogan te natjecateljska igra u dvije skupine- utrka sa plišancima u tačkama.
Sve je prošlo uz mnogo veselja, zdušnog navijanja, i poneku pognutu glavu. No, podjela medalja potvrdila je da smo se svi jako trudili i zaslužili svoje medalje (dobili su ih i plišanci jer su strpljivo sjedili u tačkama i nisu bježali po dvorištu - mada se radilo o zecu i psiću). Natjecateljske igre su se jako svidjele djeci pa smo ih ponovili na sljedećem terminu tjelesnog vježbanja, na kojem su sudjelovala i djeca koja nisu bila na olimpijadi pa su i ona zaslužila svoje medalje.
Samoj olimpijadi prethodile su aktivnosti oko upoznavanja prave olimpijade ( povijest olimpijade - u formi kratke priče, olimpijski sportovi, naši slavni olimpijci, simboli olimpijade- zastava, olimpijski krugovi, baklja, medalje, vijenac, ponavljanje himne, izrada zastavica i navijačkih majici) a završili smo zajedničkom izradom plakata s fotografijama preko kojeg smo i roditeljima prezentirali kako je bilo.

Daniela Bobinski, odgojiteljica

Upisi djece u vrtić za pedagošku godinu 2022./2023.

Poštovani roditelji,
Zahtjevi za upis djece u vrtić zaprimat će se od 02.05.2022. u 08:00 sati do 13.05.2022. u 16:00 sati, isključivo elektroničkim putem. Nakon navedenog roka neće biti moguće predati zahtjev za upis u vrtić (nakon toga se aplikacija zaključava).

Poveznica putem koje možete predati zahtjev dostupna je ovdje (https://upisi.e-grad.hr/). Preporučujemo Vam da proučite korisničke upute koje možete preuzeti ovdje. Poveznici je moguće pristupiti putem računala/mobilnih uređaja, uz mogućnost skreniranja i/ili fotografiranja potrebne dokumentacije. Svu priloženu dokumentaciju dužni ste donijeti prilikom potpisivanja ugovora.

Za sva informacije možete se obratiti na broj telefona: 01/6281 241 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U nastavku prilažemo Odluku o upisu djece u dječji vrtić Radost za pedagošku godinu 2022./2023.

 

DJEČJI VRTIĆ RADOST
JASTREBARSKO
BRAĆE RADIĆ 10
KLASA: 601-09/22-01/03
URBROJ: 238-12-66-04-22-04
U Jastrebarskom, 20.04.2022.

Temeljem članka 35. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( „Narodne novine“ broj 10/97, 107/07, 94/13 i 98/19. ) te članka 18. Statuta Dječjeg vrtića Radost, Jastrebarsko, Braće Radić 10, Upravno vijeće na svojoj 7. sjednici održanoj 20.04.2022. godine donijelo je:

ODLUKU
o upisu djece u programe
predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022/2023.

Pozivamo roditelje i/ili skrbnike djece rane i predškolske dobi koja nisu uključena u programe predškolskog odgoja da se prijave radi UPISA DJECE u Dječji vrtić Radost, Jastrebarsko.

I . PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS

Zahtjev za upis djeteta podnosi se isključivo elektroničkim putem u razdoblju od 02.05.2022. do 13.05.2022. godine i to za ostvarivanje slijedećih programa:

1. REDOVITI 10 - SATNI PROGRAM u petodnevnom radnom tjednu
za svu djecu koja do 31. kolovoza 2022. godine navrše jednu godinu života do
polaska u osnovnu školu
2. PROGRAM PREDŠKOLE ( 250 sati godišnje ), obavezan i besplatan
za djecu rođenu od 01.04.2016. do 31.03.2017. godine koja nisu
uključena u redoviti program predškolskog odgoja, jednu godinu prije
polaska u osnovnu školu.
Za djecu s teškoćama u razvoju – dvije godine prije polaska u osnovnu
školu.
3. ALTERNATIVNI ODGOJNO – OBRAZOVNI PROGRAM prema koncepciji M. Montessori
za djecu koja do 31. kolovoza 2022. godine navrše tri godine života
4. CJELODNEVNI INTEGRIRANI PROGRAM ranog učenja engleskog jezika – za djecu koja do
31. kolovoza 2022. navrše četiri godine života

II . DOKUMENTI UZ ZAHTJEV ZA UPIS DJETETA

1. Za upis djeteta u REDOVITI 10 – SATNI PROGRAM, ALTERNATIVNI ODGOJNO – OBRAZOVNI PROGRAM prema koncepciji M. Montessori i CJELODNEVNI INTEGRIRANI PROGRAM ranog učenja engleskog jezika roditelj i/ili skrbnik popunjava zahtjev.

Zahtjevu treba obavezno priložiti:
1. Preslika rodnog lista ili izvatka iz matice rođenih ili potvrda s podacima o rođenju djeteta
2. Uvjerenje o mjestu prebivališta djeteta za koje se podnosi zahtjev za upis, ne starije od dva mjeseca
3. Preslika osobne iskaznice oba roditelja
4. Preslika zdravstvene iskaznice djeteta
5. Preslika knjižice cijepljenja djeteta

Dokazi o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu:
1. za dijete roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata - preslika rješenja nadležnog Ministarstva o statusu žrtve ili invalida Domovinskog rata
2. za dijete iz obitelji s troje ili više djece - za svako dijete preslika rodnog lista ili izvatka iz matice rođenih ili potvrda s podacima o rođenju djeteta
3. za dijete zaposlenog/zaposlenih roditelja - potvrda poslodavca o zaposlenju roditelja i elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ne stariji od dva mjeseca
4. za dijete samohranog roditelja - dokazi o samohranosti: preslika rodnog lista, preslika smrtnog lista za preminulog roditelja ili preslika potvrde o nestanku drugog roditelja, rješenje nadležnog tijela kojim se dokazuje da je drugi roditelj lišen roditeljske skrbi, lišen potpuno poslovne sposobnosti ili djelomice lišen poslovne sposobnosti u odnosu na roditeljsku skrb
5. za dijete koje živi samo s jednim roditeljem (dijete iz jednoroditeljske obitelji) - preslika presude o razvodu braka ili drugi dokaz da drugi roditelj ne živi u zajedničkom kućanstvu
6. za dijete u udomiteljskoj obitelji - preslika rješenja, odnosno potvrde Centra za socijalnu skrb da je dijete u udomiteljskoj obitelji
7. za dijete roditelja koji primaju doplatak za djecu – preslika rješenja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o priznatom pravu korisnika na doplatak za djecu za tekuću godinu, odnosno potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kojom se dokazuje status korisnika doplatka u tekućoj godini, ne stariji od dva mjeseca
8. za dijete čiji su roditelji / je roditelj na redovnom školovanju - potvrda škole/fakulteta o redovnom školovanju roditelja, ne starija od dva mjeseca
9. za dijete čiji je roditelj na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa – potvrda poslodavca da je roditelj na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa, ne starija od dva mjeseca
10. za dijete koje živi u iznimno teškim socijalnim i zdravstvenim prilikama – preporuka nadležnog Centra za socijalnu skrb, ne starija od dva mjeseca
11. za dijete koje ima specifične razvojne i/ili zdravstvene potrebe - specijalistički nalaz i mišljenje vezan uz utvrđivanje navedenih potreba i statusa djeteta
12. za dijete roditelja člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji je sudjelovao u više od 5 vatrogasnih intervencija u godini koja prethodi godini upisa u Dječji vrtić - potvrda Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog o sudjelovanju u više od pet vatrogasnih intervencija u godini koja prethodi godini upisa u Dječji vrtić
13. za dijete s teškoćama u razvoju – odgovarajući medicinski i drugi nalaz, mišljenje i rješenje nadležnih tijela, ustanova i vještaka
14. za dijete roditelja hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata –presliku potvrde od nadležnog ministarstva o priznatom statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata

2. Za upis djeteta u PROGRAM PREDŠKOLE roditelj i/ili skrbnik popunjava zahtjev.

Zahtjevu treba obavezno priložiti:
1. Preslika rodnog lista ili izvatka iz matice rođenih ili potvrda s podacima o rođenju djeteta
2. Uvjerenje o mjestu prebivališta djeteta za koje se podnosi zahtjev za upis, ne starije od dva mjeseca
3. Preslika osobne iskaznice oba roditelja
4. Preslika zdravstvene iskaznice djeteta
5. Preslika knjižice cijepljenja djeteta
6. Preslika Rješenja o odgodi upisa u prvi razred
7. za dijete koje ima specifične razvojne i/ili zdravstvene potrebe - specijalistički nalaz i mišljenje vezan uz utvrđivanje navedenih potreba i statusa djeteta
8. za dijete s teškoćama u razvoju – odgovarajući medicinski i drugi nalaz, mišljenje i rješenje nadležnih tijela, ustanova i vještaka.

III . PREDNOST ZA UPIS

Ukoliko dječji vrtić zbog nedostatka prostora ne može zadovoljiti sve zahtjeve roditelja za upis djece prednost se utvrđuje sukladno Odluci o ostvarivanju prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Radost, Jastrebarsko od 02. lipnja 2014. godine ( „ Službeni vjesnik Grada Jastrebarskog “ broj 6/14 ) te Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o ostvarivanju prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Radost, Jastrebarsko od 09.veljače 2017. godine ( „ Službeni vjesnik Grada Jastrebarskog “ broj 1/17 ) – dostupno na web stranicama vrtića te na oglasnim pločama vrtića.

IV. OBJAVA REZULTATA UPISA

Rezultati upisa biti će objavljeni na oglasnim pločama u svim objektima Dječjeg vrtića Radost, Jastrebarsko dana 27.05.2022. godine u 12,00 sati, a roditelj ili skrbnik nezadovoljan rezultatima upisa može podnijeti žalbu Upravnom vijeću vrtića u roku od 15 dana od dana oglašavanja rezultata.

V . UPIS

Djeca primljena slijedom Odluke o upisu upisuju se u Dječji vrtić Radost, Jastrebarsko s početkom pedagoške godine ( 1. rujan 2022.).
Djeca koja po Odluci o upisu nisu primljena vode se na listi prioriteta te se upisuju u vrtić tijekom godine ukoliko se oslobodi odgovarajući broj mjesta u odgojnim skupinama ili dođe do proširenja kapaciteta.
Prije uključivanja djeteta u odgojnu skupinu, roditelj je obvezan:
- dostaviti Dječjem vrtiću potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta
- potpisati s Dječjim vrtićem Radost ugovor o ostvarivanju programa – do 31.07.2022. godine.
- sudjelovanje roditelja u ekonomskoj cijeni pojedinih programa utvrđeno je Odlukom o mjerilima za sudjelovanje roditelja – korisnika usluga u cijeni programa Dječjeg vrtića Radost, Jastrebarsko od 28.11.2017. godine ( “ Službeni vjesnik Grada Jastrebarskog “ broj 5/17 ) – dostupno na web stranicama vrtića i na oglasnim pločama vrtića
- ostali podaci važni za upis djeteta i pružanje usluga dostupni su na web stranicama vrtića – Pravilnik o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga Dječjeg vrtića Radost od 04. lipnja 2014. godine, Izmjene i dopune Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga Dječjeg vrtića Radost od 02. studenog 2015. godine te Izmjene i dopune Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga Dječjeg vrtića Radost od 07. ožujka 2017. godine.


Upravno vijeće
Dječjeg vrtića Radost:
Željka Kovačić, prof., predsjednica

 

 

Tjedan zdravlja u našem u vrtiću!

Od 4.-8. travnja, 2022. godine u svim odgojnim skupinama obilježili smo Tjedan zdravlja u vrtiću u sklopu projekta „Vodeni tjedan zdravlja u vrtiću“ kojeg promiče Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Svaki dan bio je obilježen jednom glavnom temom kroz razne aktivnosti provedene s djecom. Aktivnosti su bile primjerene za svaku odgojnu skupinu, od najmanjih do najvećih, te su se sve skupine odazvale i rado obilježile ovaj tjedan. Odgojitelji, samim time možemo zaključiti da i djeca, komentiraju ovaj projekt kao izuzetno dinamičan, poticajan, koristan, veseo i edukativan.
Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bi zajedno sa djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju i naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike.
Tjedan zdravlja provodio se kroz pet radnih dana, a svaki dan imao je posebnu poruku:
- „Proslavimo vodeni ponedjeljak“ djeca su usvojila znanje o vodi, ekološkoj osviještenosti
- obilježili smo i „Učimo o vodi na zemlji u utorak“
- „Budimo čisti kao srijeda“ približila je važnost brige o zdravlju i osvijestila zdrave navike
- „Popijmo sve čaše vode za zdravlje u četvrtak“ osvijestili smo djecu o važnosti konzumiranja dovoljne količine vode za pravilan rast i razvoj
- na kraju tjedna smo obilježili i petak „Dajmo pet(ak) za čisti svijet“
Djeca su se s velikim zanimanjem uključivala u razne zanimljive aktivnosti, uživali u njima i prepričavali svoje doživljaje. Provedene aktivnosti odgojne su skupine prezentirale na nivou kvarta putem plakata.
Sudjelovala je 31 odgojna skupina (Tigrići, Lavići, Zebrice, Ježići, Pužići, Lastavice, Jabučice, Ptičice, Zečići, Prstići, Mašnice, Zvjezdice, Oblačići, Koale, Elmeri, Kruškice, Bubamare, Šapice, Krijesnice, Medeki, Iskrice, Ribice, Balončići, Sunčeka, Slonići, Žabice, Brodići, Pandice, Vjeverice, Mačkice, Žirafice)

Više medicinske sestre: Mirjana Šimanović i Anamaria Divjak

Prevencija trgovanja ljudima

Jedna od zadaća ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja je poticanje razvoja osobnog identiteta djeteta te osnaživanje u stvaranju pozitivne slike o sebi, razvoju samopoštovanja te izgradnji osjećaja sigurnosti u susretu s novim ljudima i iskustvima u užem i širem socijalnom okruženju. Poticanje samostalnosti djeteta u donošenju odluka, vršenju izbora, ostvarenju prava, iznošenju i zastupanju vlastitog mišljenja kao i pružanju otpora vršnjačkom pritisku, uvelike će utjecati na koji način će dijete donijeti odluku u rizičnim situacijama (HCK,2017.).
Trgovanje ljudima, a posebno ženama i djecom, predstavlja veliku opasnost i najgrublji je oblik kršenja temeljnih ljudskih prava kao što su pravo na život, pravo na slobodu izbora, pravo na slobodu kretanja, pravo na dostojanstvo, pravo na sigurnost, pravo na jednakost i dr. S obzirom da su ugrožene sve dobne skupine i ove smo pedagoške godine, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Jastrebarsko, proveli radionice s temom prevencije trgovanja ljudima. Na djeci primjeren način, kroz priču o Mišici Milici koja je skoro upala u nevolje prilikom susreta s nepoznatom osobom, djeci je približena tematika trgovanja ljudima. Priča prorađuje susret s nepoznatom osobom i poželjni način komuniciranja s nepoznatima kako bi se razvile vještine samozaštite i poželjne reakcije u opasnim situacijama. Radionice su provedene tijekom ožujka u odgojnim skupinama Elmeri, Krijesnice, Medeki, Iskrice, Balončići, Vjeverice, Pandice, Žirafice, Mačkice te jednoj skupini predškole. Tijekom travnja radionice će se provesti i u odgojnoj skupini Ribice i drugoj skupini predškole.

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922