Himna DV Radost
Main menu
Iris Sečen

Iris Sečen

Poziv zainteresiranima - pomoćnik djece s teškoćama u razvoju

U Dječjem vrtiću Radost u skladu s načelima inkluzije borave djeca s težim ili višestrukim teškoćama u razvoju za koju je potrebno osigurati specifične uvijete boravka u vrtiću, između kojih je i podrška pomoćnika u odgojnim skupinama u kojima se provodi inkluzija. Pomoćnik je osoba koja djetetu s teškoćama u razvoju pruža neposrednu potporu tijekom odgojno-obrazovnog procesa te surađuje s odgojiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima djeteta u organizaciji inkluzivnog i poticajnog okruženja za dijete.

Uloga pomoćnika je poticati dijete na komunikaciju i interakciju, igru i suradnju s ostalom djecom, poticati dijete na poželjne oblike ponašanja te umanjivati i uklanjati nepoželjne oblike ponašanja, dodatno objasniti pravila rada i igre, fizički pomagati djetetu kojem je potrebna pomoć pri kretanju, pomagati pri prelaženju prepreka, pomagati pri uzimanju hrane i pića kada je to potrebno, pomagati djetetu pri odlasku na toalet ili mijenjanju pelena, pri presvlačenju i odijevanju odjeće, pri obuvanju/izuvanju, pri pranju ruku pri pranju zuba, pomagati djetetu u korištenju pedagoško-didaktičkih pomagala, pomagati djetetu pri izvođenju aktivnosti prema naputku odgojitelja, dodatno objasniti aktivnost prema uputama odgojitelja, usmjeravati pažnju djeteta na aktivnost koja se provodi, poticati dijete na izvršavanje zadanih uputa, voditi/usmjeravati dijete u izvršavanju aktivnosti. Zadaće pomoćnika se detaljno definiraju sukladno potrebama djeteta odnosno odgojne skupine u koju je dijete uključeno Individualiziranim odgojno-obrazovnim programom za pojedino dijete.

Pozivamo zainteresirane za rad u obavljanju zadaća pomoćnika neka se što prije jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . U prijavi navedite osobne podatke te kratak opis stručne spreme i dosadašnje radno iskustvo.

Poželjno je da osobe zainteresirane za obavljanje zadaća pomoćnika imaju iskustva u radu s djecom, da su odgojitelji, učitelji, stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila, pedagozi, psiholozi, fizioterapeuti, … ili studenti navedenih profesija, no navedeno nije uvjet. Uvjeti za obavljanje zadaća pomoćnika su minimalno završeno srednjoškolsko obrazovanje, fizička spremnost za rad s djecom predškolskog uzrasta, senzibilitet za rad s djecom s teškoćama, razumijevanje i podupiranje inkluzivnih načela odgoja i obrazovanja, ali i spremnost na učenje i unaprjeđivanje osobnih kompetencija.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922