Himna DV Radost
Main menu

I ove godine nas je darivao Sveti Nikola

U ponedjeljak, 06.12.2021., obilježili smo blagdan Svetog Nikole, zaštitnika naše župe, ali i djece. Djecu svih odgojnih skupina dočekali su pokloni koje im je preko vikenda ostavio Sveti Nikola. Odgojne skupine Velikog kvarta čak je i posjetio „Sveti Nikola“. Pssst, nemojte im reći da je to bila odgojiteljica jedne od njihovih skupina!
Pročitajte kako su neke od odgojnih skupina obilježile ovaj blagdan te pogledajte fotografije.

Balončići:
Ovih dana smo mnogo razgovarali o Sv. Nikoli, o njegovom životu, njegovoj važnosti za živote drugih ljudi, kao i legendama koje ga prate.
Djeca su imala silnu potrebu međusobno podijeliti svoja iskustva o Nikoli, krampusu, zlatnim i manje zlatnim šibicama, o tome što su i kako napisali u pisma i što su sve poželjeli. Razgovarali smo i o tome da neki ne pišu pisma i uvijek nešto dobe na dar te su na tome zahvalni.
Porazgovarali smo i o tome što još možemo dati i dobiti na dar, a za što nam ne treba novac: zagrljaj, zahvala,ljubav, poštenje, suosjećanje, pravednost, vjernost, povjerenje, briga za druge, pohvala, prijateljstvo, pomirenje, nesebičnost, odanost, razumijevanje, dijeljenje, iskrenost, oprost, poštovanje, dobrota. Tako smo upoznali i nove apstraktne riječi koje su vrlo važne. Razmislite i vi o njima.
Dan uoči Sv. Nikole prošetali smo po kvartu, djeca su se sjetila kako smo lani pjevali Nikoli ispred crkve Sv. Nikole, otišli smo i stali na sporedne stepenice jer je bliže zabranjen prilaz i veselo zapjevali “Sveti Niko svijetom šeta“ i djeca su bila sretna. Najavila sam im da zbog Covida Nikola možda neće doći, no darak za svakog će sigurno ostaviti. Tako je i bilo, Balončići su dobili i pisamce Sv. Nikole uz poklončiće, što ih je osobito razveselilo.

Odgojiteljice: Smiljana Popović i Vlatka Marjanović

Koale:
Sv. Nikola je ostavio pismo u kojem piše da je bio preko noći, ali su pokloni bili preveliki da stanu u njihove papuče, pa ih je ostavio u vreći. Vreću je dobro sakrio pa ju je trebalo pronaći po njegovim uputama - rješavajući zagonetke da saznamo gdje su.

Odgojiteljice: Marina Kupina i Marija Batušić

Vjeverice:
Zajedno smo zapalili treću svijeću na adventskom vjenčiću, a zatim je jedna djevojčica pročitala pismo koje nam je Sv. Nikola ostavio zajedno sa poklonima.

Odgojiteljice: Mihaela Klemenić Ćopić i Katarina Šoštarić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
na vrh članka

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922