Himna DV Radost
Main menu

Čudesna uskršnja škrinja

Predstava „Čudesna uskršnja škrinja“ nastala je kao produkt radionica koje su se odvijale na području individualnog stručnog usavršavanja odgojitelja, u sklopu Interesne skupine „Glazba, pokret i likovnost“ koju je ove pedagoške godine polazilo 20-tak odgojiteljica.

Djeca su predstavu sjajno prihvatila uživajući u svim njenim sastavnicama: od same priče (iščekivanja otkrivanja sadržaja škrinje), likovima u kojima su uz ljude i životinje prepoznavali i svoje tete, šarenim i kreativnim kostimima, neobičnim načinima kretanja, specifičnim zvukovima vezanim uz pojedini lik, pa sve do pomoći likovima kako otvoriti škrinju, gdje ponosno ističemo činjenicu da su na svakoj predstavi djeca došla do zaključka da je zajedništvo rješenje. Uspjeh njihova prijedloga, otvaranje škrinje i blagovanje čokoladnih pisanica koje su se krile u škrinji bio je, doista i u svakom pogledu, šećer na kraju. Ovom prilikom ističemo da je čokoladne pisanice za djecu, kao i zamjenske slatkiše za djecu s alergijama, organizirao naš vrtić.

No predstava je samo dio jedne veće priče. Naime, cilj radionica bio je oplemeniti pedagošku praksu na području glazbe, pokreta i likovnosti i predstava je samo jedan od poticaja koji će nam poslužiti kao ogledni primjer i poticaj za mnogobrojne aktivnosti koje slijede.

Ona je plod timskog rada svih sudionica radionice. Ideja je potekla od odgojiteljice Đurđe Šmit, koja je dala primjer glazbene priče s aktiva na kojem je sudjelovala. Daniela Bobinski napisala je tekst koji je odgovarao zakonitostima glazbene priče uz nezaobilaznu poruku koju želimo prenijeti djeci. Snježana Janković pronašla je pjesmicu kojom završava predstava, a Dražen Borovec (vanjski suradnik) pomogao nam je prilagoditi je za potrebe predstave. Sve članice skupine zajedno su izrađivale scenu, parovi (dvije postave glumaca) osmišljavali su svoj zvuk i izradili kostime, te kreirale i osobine vlastitoga lika uz pomoć i prijedloge kolegica.

Sav taj timski rad, te moguću nadogradnju u praksi moderatorice Petra Puh i Tamara Fabijanić Franić prezentirat će i svim ostalim odgojiteljima te tako naše spoznaje i iskustva, prijedloge, primjere aktivnosti podijeliti s ostalim odgajateljima u vrtiću.

Uz osjećaj zadovoljstva i sreće kojim je rezultirao naš timski rad, završavamo najvažnijom porukom predstave citirajući zeca: „ To je to! Ti ec i pec! Zasvirati moramo svi! I ja! I ti! I ti! I ti! ….“

A za sam kraj evo i zadnji stih u predstavi, koji je ujedno i naša čestitka svima vama:

„Sretan Uskrs! Mir i ljubav svima!“

ODGOJITELJICA
Daniela Bobinski

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
na vrh članka

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922