Himna DV Radost
Main menu

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine u našem vrtiću. Ove godine obilježili smo ih od 10. do 14. listopada.

U tim danima s djecom razgovaramo na temu „od zrna do pogače“, o plodovima našeg zavičaja, upoznajemo djecu sa životnim ciklusom žitarica, a između ostalog pripremamo i zajedničku užinu roditelja i djece.

Tako je bilo i tog popodneva, 12. 10. 2016., kada se u velikom kvartu užinalo s mamom, tatom, bakom, djedom… Djeca odgojnih skupina Školjkice, Gumbeki, Pingvini i Sovice  nestrpljivo su čekala da stignu roditelji, bake i djedovi, te su ih veselo poveli u blagovaonu, gdje su ih čekali slatki i slani kolači koje su pripremile naše kuharice.

ODGOJITELJICE
Sandra Žalac
Jasenka Gluščić

 

Svečanost blagoslova hrane održana je u petak 14.10.2016.,  kao vrhunac tjedna u kojem smo obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Tjedan je bio  ispunjen mnogim aktivnostima na tu temu.

Već tradicionalno, djeca su se uz tradicijsku glazbu okupila oko stolova ukrašenim plodovima jeseni i hranom koju su pripremile i priskrbile vrijedne ruke roditelja i djece. 

Ovim putem još jednom pohvaljujemo naše vrijedne roditelje i obitelji djece koji su i ovaj put stolove uresili ne samo ukusnim, već i vrlo maštovitim i kreativno izrađenim i ukrašenim slasticama, kruhovima i slancima.

Po dvoje djece predstavnika svake skupine u narodnim nošnjama okupilo se oko svečanog stola gdje su zajedno sa svećenikom i svom ostalom prisutnom  djecom izmolila molitvu zahvale i blagoslova, a zatim je uslijedilo blagovanje hrane.

Djeca su uživala kao i uvijek veselo nudeći jedni drugima „svoje kolače“, ali i kušajući ono što su donijeli drugi.

Dio hrane blagovao se i za ručak i užinu, dio su mogli kušati i roditelji po dolasku po djecu, a dio je otišao u paketićima obiteljima djece kako bi i oni postali dionici ovog lijepog dana i blagoslova koji smo primili.

Ova svečanost izuzetno raduje djecu, očigledan je ponos, zadovoljstvo i veselje  na njihovim licima dok nose košarice ili nude drugima ono što su donijeli.

Zahvalnost, zajedništvo i radost dijeljenja neizostavan su dio ovog već tradicionalnog događaja  te se još jednom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovogodišnjoj svečanosti.

                                                        

ODGOJITELJICA
Daniela Bobinski

U tjednu zahvalnosti za plodove zemlje, 14. listopada 2016. u područnom objektu u Desincu održan je svečani blagoslov hrane koji je predvodio mjesni župnik vlč. Petar Ribarić, a kojem je nazočila i naša ravnateljica Jadranka Stojković.

U našoj blagavaoni, svi smo se okupili oko zajedničkog stola, koji je bio bogat, zahvaljujući vrijednim rukama naših roditeljia, baka i djece te zahvalili Bogu na svim plodovima, darovima i radostima kojima smo tijekom godine darovani.

ODGOJITELJICA
Mihaela Klemenić Ćopić

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
na vrh članka

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922