Himna DV Radost
Main menu

Stara bajka s novim likovima i predmetima: Vuk sedam konja

Priču izmislili: Medvjedići

Bio jednom jedan konj koji je imao sedam konja. Živjeli su u kolibi. Jednog dana mama konj išao je po travu i rekao: „Operite suđe, uredite plahtu i igračke. Ne smijete otvarati vrata neznancima. Ako ćete nešto trebati, nazovite me na mobitel. Važno je zaključati se“.

Kad je mama otišla jedan je konj otključao vrata i pogledao lijevo – desno. Uzeo je papir i napisao da je to kuća od ljudi, a ne od konja tako da može prevariti vuka. Kad je vuk došao do kolibe vidio je da to nije kuća od konja pa je otišao do Mlinara jer je bio gladan. Kupio je kruh. Dok je vuk bio u Mlinaru, konji su skinuli papir s kolibe. Kad se vraćao, nije više vidio papir na kući pa je ipak mislio da su tamo konji. U to vrijeme konji su pripremali ručak – iznenađenje za mamu konja. Prozor je bio otvoren jer se koliba luftala od ručka.

Dok su oni kuhali, došao je vuk i pokucao na vrata. Konji su pogledali kroz prozor da vide tko je to i vidjeli vuka. Brzo su otišli van kroz druga vrata, sjeli u auto i pobjegli po putu. Kad je vuk vidio da konji bježe autom, brzo je otrčao kući po svoj auto i krenuo za konjima. Put je imao vrata kroz koja su morali proći. Na njima je bio lanac sa lokotom. Konji nisu imali ključ, ali su ga ipak našli u autu i otključali vrata. Kako bi vuk prestignuo konje, prošao je po brijegu za njima. U tom trenu vidio ga je policajac pa ga je zaustavio jer se vozio po travi. Dao mu je kaznu i morao ju platiti. Kad je opet krenuo autom za konjima, zabio se u drvo. Izašao je iz auta i trčao prema konjima.

Dok se to sve događalo, konji su došli do mame u kolibu koja se već vratila. Mama konj vidjela je da vuk trči prema njima. Jedan konj je dao prijedlog da svi zajedno voze prema autom prema vuku i to su učinili. Vuk se tada prestrašio i otišao doma, a konji su se vratili autom u kolibu koju su pospremili. Mama im je napravila gulaš od trave i gledali su crtić. Vuk se više nije usudio vratiti jer se bojao da ne bi opet vozili auto prema njemu.

Poruka priče: Zajedno smo jači.

ODGOJITELJICE:

Marija Fabijanić

Dubravka Tomić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
na vrh članka

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922