Himna DV Radost
Main menu

Završen ciklus radionica za roditelje Rastimo zajedno

Suvremeno roditeljstvo našlo se pred mnogobrojnim izazovima u ispunjavanju roditeljskih odgovornosti te je pod stalnim pritiskom društvenih obveza što roditeljsku ulogu čini zahtjevnijom nego prije. Spomenutu situaciju najbolje sažima Jesper Juul (2005.) navodeći:

Današnji su roditelji suočeni s povijesno jedinstvenim zadatkom. Oni doslovce moraju iznova izumiti partnerstvo između muškarca i žene i također vodstvo u odnosu na djecu i mlade, a sve to u skladu s novim vrijednostima i ciljevima, kao što su ravnopravno dostojanstvo i autentičnost, kako bi izbjegli ugrožavanje integriteta djece i mladih.

Opći cilj Programa jest razvijanje uvjerenja, vrijednosti i ponašanja sukladnih poticajnom i nenasilnom roditeljstvu koje promiče prava djeteta u obitelji te jačanju osjećaja roditeljske kompetencije.

Program radionica za roditelje Rastimo zajedno kroz 12 susreta intenzivno se bavio problematikom uspješnijeg i kvalitetnijeg roditeljstva, svaka tema je cjelina za sebe, ali bitan dio cijelog Programa koji bi bio nepotpun bez bilo koje radionice. One su redom slijedile jedna drugu prema nazivima:

1. Roditelji 21.stoljeća

2. Četiri stupa roditeljstva

3. Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djetetaž

4. Sva naša djeca i kako ih volimo

5. Slušanje-važna vještina roditeljstva

6. Kako dijete uči svijet oko sebe

7. Granice:zašto i kako?

8. Kreiramo i biramo rješenja

9. Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja

10. Biti roditelj:utjecaji i izbori

11. Sukobi

12. Završetak i novi početak

Grupa prijavljenih majki redovito je ponedjeljkom dolazila na radionce koje su se održavale u prostorijama našeg vrtića pod vodstvom educiranih odgojiteljica, stručnjakinja na području razvoja djece najranije dobi.Važno je naglasiti ulogu roditelja koji su stručnjaci u kućnom odgoju, jer najbolje poznaju svoje dijete i žive s njime i poticanje partnerskog odnosa s odgojiteljima u najboljem interesu djeteta.

Posebno nas veseli činjenica da smo po završetku ciklusa dodijelili 14 diploma majkama za velik doprinos u poticanju uspješnog roditeljstva. Svečanosti dodijele diploma prisustvovala je ravnateljica našeg vrtića, gđa. Jadranka Stojković koja je od početka podrška u provođenju Programa.

U Program Rastimo zajedno tijekom ovog ciklusa uključile su se i aktivno sudjelovale :

Denica Petanjek, Katarina Vlašić, Nikolina Novosel, Martina Križančić, Matea Katovčić, Ana Jagodić, Ana Rački Ribar, Lidija Stošić, Dunja Vlašić, Smiljana Pivac Sharp, Karolina Čolak, Romina Rakoš Justament, Ines Židanić i Zvonimira Pavelić.

Kao nastavak kontinuirane podrške roditeljima koja bi mogla pridonijeti daljnjem rastu roditelja, organizirat će se u našem vrtiću Klub roditelja Rastimo zajedno za roditelje koji su završili Program radionica.

Sljedeći ciklus radionica Rastimo zajedno započet će s radom u jesen 2015.godine.

Voditeljice Programa radionica za roditelje Rastimo Zajedno:

Irena Vugriniček Štimac

Jasenka Gluščić

Mihaela Pustaj

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
na vrh članka

Centralni objekt RADOST 1

Braće Radić 10, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 5,30 - 17,30

TELEFON
administrativna služba: 01 / 6281 - 241
stručna služba: 01 / 6281 - 095

Područni objekt RADOST 2

Bana Tome Erdodya Bakača, 10450 Jastrebarsko
Radno vrijeme: 6,30 - 17,30

TELEFON
01 / 6281 - 631

Područni objekti

DESINEC

Radno vrijeme: 6,00 - 17,30
Telefon: 01 / 6279 - 008

CVETKOVIĆ

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6271 - 389

GORICA SVETOJANSKA

Radno vrijeme: 6,30 - 16,30
Telefon: 01 / 6286 - 922